"Na pobjedu protiv Kipra i Luksemburga"

 

Fudbalska reprezentacija Crne Gore približnog je kvaliteta kao Kipar i Luksemburg, respektuje rivale, ali želi pobjede u oba meča, kazao je napadač Fatos Bećiraj.

Crnogorski fudbaleri pripremaju se za novu sezonu Lige nacija, u kojoj će igrati u grupi sa Kiprom, Luksemburgom i Azerbejdžanom.

Crna Gora će na startu, 5. septembra, igrati u Nikoziji protiv Kipra, dok će tri dana kasnije biti gost Luksemburgu.

Fudbaler poljske Visle podsjetio je da se reprezentacija več deset mjeseci nije okupljala i da je to najduži period od njenog osnivanja.

"Jedva smo čekali da se okupimo i pokušamo da napravimo bolji rezultat nego u prolom ciklisu. Poslije poraza od Engleske, pobijedili smo Bjelorusiju i nadam se da ćemo nastaviti tim putem. Da pokušamo da ostvarimo što bolje rezultate i dođemo do prvog mjesta. Naravno da neće biti lako, kad smo svi na okupu imamo realne šanse", kazao je Bećiraj na brifingu.

Komentarišući odsustvo Žarka Tomaševića, Marka Mugoše i Marka Vešovića, Bećiraj je kazao da su navikli da nijesu kompletni i da će pokušati da nadomjesete njihovo odsustvo.

"Prvi put se dešava da smo gosti u prva dva meča nekog kvalifikacionog ciklusa. To ne mijenja ništa u našim ambicijama. To su reprezentacije koje treba da respektujemo, približno su našeg kvaliteta i moramo sve uraditi da iz oba meča osvojimo maksimalan broj bodova", rekao je Bećiraj.

On je kazao da su ambicije jasnije i da će crnogorski fudbaleri pokušati da ostvare pobjede u svih šest utakmica Lige nacija.

"Sa tom namjerom idemo i na Kipar. Igrali smo sa njima, znamo njihov kvalitet. Znamo da su promijenili selektora i da će igrati drugačije nego ranije. Znamo da neće biti lako, ali idemo na tri boda", rekao je Bećiraj.

On je kazao da se osjeća odlično i da je spreman da pomogne reprezentaciji.

"Pripremio sam se dobro i nadam se da ću dobrim igrama pomoći reprezentaciji da ostvari dobar rezultat. Broj utakmica u reprezentaciji daje mi obavezu da opravdam povjerenje koje su mi dali selektor i ljudi u savezu. Biću u reprezentaciji dok sam potrebnem", zaključio je Bećiraj.

 

Izvor: RTCG