Divac podnio ostavku u Sakramentu

Vlade Divac je poslije pet godina provedenih na mjestu generalnog menadžera Sakramento Kingsa podnio ostavku, javio je B92.

Divac će prestati da bude generalni menadžer Kingsa, koji će ubrzo početi potragu za njegovom zamjenom.

Vođenje franšize, odnosno posao izvršnog potpredsjednika košarkaških operacija će preuzeti Džo Dumars, koji je od prošle godine imao ulogu savjetnika.

Kingsi su saopštenjem potvrdili odluku Divca, čija ekipa je ove godine ponovo ostala bez plej-ofa, 14. godinu zaredom, sa učinkom od 31 pobjede i 41 poraza.

"Bila mi je čast i privilegija raditi kao generalni menadžer Kingsa. Želim da se zahvalim Viveku na prilici i da pohvalim sve divne kolege sa kojima sam imao zadovoljstvo da radim tokom svog mandata. Sakramento i Kingsi će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu i želim im sve najbolje u budućnosti", izjavio je Divac.

Dumars će učestvovati u potrazi za novim generalnim menadžerom i biće zadužen za vođenje tima dok budu trajali "prelazni rok" i draft.

"Ovo je bila teška odluka, ali vjerujemo da je ovo najbolji put kojim možemo da krenemo kako bismo izgradili pobjednički tim koji naši navijači zaslužuju. Zahvalni smo Vladu na odlučnosti, posvećenosti i napornom radu na terenu i van njega. On će zauvijek biti dio porodice Kingsa", izjavio je vlasnik franšize Vivek Ranadive.

Izvor: rtcg