Fudbaleri Jedinstva počeli pripreme, Ajković prvo pojačanje

Prozivkom igrača i prvim lakšim treningom, fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva počeli su danas pripreme za novu sezonu.

Izabranici Seada Babače okupili su se na gradskom stadionu u Nikoljcu, a šefu stručnog štaba plavo-bijelih na prozivci se javilo 20 igrača, među kojima i omladinci koji su priključeni prvom timu, dok će se još trojica fudbalera priključiti u srijedu.

Pripreme za novu sezonu, Bjelopoljci su počeli bez Bugarina i Idrizovića, koji su prešli u Mornar, Hajrovića, golmana Akovića koji se vratio u Berane, a odlazak su najavili i Kriještorac, kao i golman Džafić.

Ipak, trener Babača danas je predstavio i prvo pojačanje, bivšeg kapitena Jezera, Dražena Ajkovića,  koji će u dresu Jedinstva igrati narednih godinu dana.

„Nakon kratke pauze od nekih 20ak dana danas smo krenuli sa pripremama, iako još uvijek nije poznato kada će početi prvenstvo, jer je za sjutra zakazana sjednica Izvršnog odbora Fudbalskog saveza, kada će najvjerovatnije biti donijeta konačna odluka o tome. Na današnjoj prozivci bilo je 20 igrača, do srijede će se pridružiti još njih trojica na koje računamo, tu je i za sada jedino pojačanje – Dražen Ajković, a u toku su pregovori sa još nekoliko igrača, tako da se nadam da ćemo i sa njima postići dogovor“, saopštio je Babača za Radio Bijelo Polje.

On je istakao da će od ishoda prelaznog roka zavisiti planovi za ovu sezonu, ali i poručio da će ukoliko dovedu kvalitetna pojačanja pokušati da ostvare ono što sada nijesu uspjeli, a to je ulazak u Prvu ligu.

„Po završetku prethodne sezone bili smo prilično razočarani  što nijesmo uspjeli da dođemo do baraža, ali smo održali sastanak sa igračima na kome smo se svi složili da ove sezone moramo da pokušamo da uradimo ono što nijesmo uspjeli sada. Međutim, otišli su nam neki igrači za koje nijesmo to očekivali, što nam je stvorilo neke dodatne probleme. Sada sve zavisi od prelaznog roka, koji je izmijenjen u Crnoj Gori zbog situacije sa virusom korona, pa traje nešto duže, odnosno do kraja avgusta. Tako da mislim da će se prvi put u crnogorskom fudbalu desiti da sezona počne, a da prelazni rok i dalje bude u toku. Zato mi u ovom momentu ne možemo odrediti prioritete i ciljeve, ali ako uspijemo da se pojačamo na pravi način, svakako da će nam cilj biti ulazak u Prvu ligu, direktno ili kroz baraž“, poručio je trener Bjelopoljaca, Sead Babača.

Babača je saopštio da će gotovo cjelokupne pripreme odraditi u Bijelom Polju, osim par treninga koje će održati u Mojkovcu, a već su zakazali i nekoliko kontrolnih mečeva.

„Za sada smo zakazali tri utakmice, prvu  sa novim prvoligašem Dečićem sa kojim ćemo igrati u Mojkovcu 5. Avgusta. Četiri dana kasnije igraćemo u  u Bijelom Polju protiv ekipe Adria iz Podgorice, a 13. avgusta u Beranam protiv FK Berane. Ali ako prvenstvo ne počne 23. Avgusta, kako je prvobitno bilo planirano, onda ćemo zakazati još jednu koja će bito 17. Avgusta i koja će poslužiti kao generalna proba“, saopštio je Babača.

Napomenuo je i da će se pridržavati svih mjera NKT-a, da će modifikovati treninge, kako bi odradili pripreme kako treba i kako bi spremni dočekali početak prvenstva.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: arhiva RBP

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE