Pejović odlazi, novi trener Podgorice Peković?

Podgorica u naredne izazove ulazi sa novim trenerom - Vojislav Pejović više nije šef stručnog štaba kluba iz Lješkopolja.

Već neko vrijeme se šuška o odlasku Pejovića sa klupe najmlađeg prvoligaša, a od sada je i zvanično - uprava kluba odlučila je da dokazani stručnjak ostane da radi na DG Areni, vjerovatno kao direktor omladinske škole, dok će njegovu funkciju preuezeti drugi čovjek.

Kako Arena saznaje, glavni kandidat za novog trenera Podgorice je Milorad Peković, nekadašnji reprezentativac Crne Gore, koji trenutno u ulozi selektora predvodi našu omladinsku selekciju.

Uslov da bude promovisan u stratega ,,žutih“ je da ovih dana dobije UEFA Pro licencu, a to će zavisiti od odluke Izvršnog odbora FSCG kako će se postaviti prema generaciji trenera koji su u završnoj etapi školovanja, s tim što zbog kovida-19 trenutno ne mogu da odu na stažiranje.

Ipak, sama odluka čelnika Podgorice da promijene šefa struke ukazuje da bi Peković mogao da dobije dozvolu da vodi ekipu, makar privremenu dok ne kompletira proces za dobijanje najvišeg zvanja u trenerskoj struci.

Peković iza sebe ima bogatu igračku karijeru. Nastupao je za OFK Beograd i Partizan, a potom dugi niz godina u Njemačkoj, gdje je branio boje Majnca, Grojter Firta, Hanze i Ajntraht Trijera.

Za crnogorsku A reprezentaciju odigrao je 34 utakmice.

Izvor: RTCG