Ponosni na istoriju fudbalskog kluba “Omladinac”

Tokom dvadeset godina postojanja kroz bjelopoljski fudbalski klub “Omladinac” prošao je veliki broj talentovanih dječaka, a neki od njih su danas uspješni sportisti, kazao je za Radio Bijelo Polje trener Šćepan Đalović, povodom obilježvanja značjanog jubileja.

Iako je zbog trenutne epidemiološke situacije izostala svečanost kojom bi proslavili 20 godina fudbalskog kluba “Omladinac”, Đalović je istakao da su u klubu jako ponosni na istoriju i tradiciju, koja je puna sjajnih rezultata.

“Na stotine dječaka je prošlo kroz našu fudbalsku školu, ono što je nama najvažnije jeste da su izrasli u zdrave i dobre ljude, a uspjeli smo da iznjedrimo i veći broj uspješnih sportskih asova, među kojima su i Žarko Korać, Ermin Alić, Irfan Šahman, Stefan Savić, ali i još mnogi drugi, na koje smo zaista jako ponosni”, istakao je trener kluba “Omladinac”, Šćepan Đalović.

I poslije 20 godina postojanja, njihov cilj je, kako je rekao, ostao apsolutno isti.

“A to je uključivanje što većeg broja djece u sportske aktivnosti, što doprinosi njihovom pravilnom rastu i razvoju. Mi se zaista trudimo da djeci obezbijedimo što kvalitetnije uslove za rad, a uprkos brojnim preprekama i problemima opstajemo, jer je ljubav prema fudbalu i želja da djecu iz Bijelog Polja naučimo prvim fudbalskim koracima, da im pomognemo da razvijaju svoj talenat, ono što nas održava svih ovih godina”, kazao je Đalović.

On je istakao da o uspješnosti rada bjelopoljskog fudbalskog kluba “Omladinac” i posvećenosti razvoju sporta najbolje govore ostvareni rezultati i osvojeni trofeji.

“Vjerujem da ćemo nastaviti da idemo tim pobjedničkim putem, a i sada u klubu imamo preko 50 sjajnih dječaka koji su spremni da rade i koji su zaista talentovani, tako da i od ove generacije mnogo očekujemo”, poručio je trener Đalović.

Podsjetimo, FK “Omladinac” prije 20 godina osnovali su Stojan - Njanjo Ivezić i Boško Čarapić, a ekipu je nakon toga vodio Dušan Čarapić, dok djecu sada trenira Šćepan Đalović.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: FK “Omladinac”

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE