Atletičari Jedinstva osvojili 10 medalja na prvenstvu u Baru

Atletičari bjelopoljskog Jedinstva osvojili su 10 medalja na prvenstvu Crne Gore za juniore i juniorke, na kome je nastupilo preko 100 atletičara iz više crnogorskih klubova.

Bjelopoljci, predvođeni  trenerima Osmanom Erovićem i Branom Maslovarićem, uspjeli su da naprave još jedan sjajan  rezultat i osvoje dvije zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje.

Jovan Đurović bio je najbolji u trci na 800m i tako je došao do zlatnog odličja, dok je u trci na 1500m bio drugi  i osvojio srebrnu medalju.

Zlatom se okitila i Amina Suljević u trci na 800m, a u trci na 400m došla je do bronzane medalje.

Dvije medalje na Prvenstvu Crne Gore za junior i juniorke osvojila je i Milja Joksimović, srebrnu u trci na 1500m i bronzanu na 800m.

Da atletksi klub Jedinstvo ima dobre mlade takmičare i u bacačkim disciplinama pokazao je Eldin Pućurica, koji je na ovom takmičenju osvojio čak tri  medalje.U bacanju kugle i diska bio je drugi, a treći u bacanju kladiva.

I Amar Čoković ponovio je uspjeh sa prethodnih takmičenja u skoku u dalj, pa je u jakoj konkurenciji osvojio treće mjesto i bronzanu medalju.

Treneri Bjelopoljaca, Osman Erović i Brano Maslovarić,, čestitali su svojim takmičarima na osvojenim medaljama i pohvalili organizaciju takmičenja, koje je održano uz velike napore zbog aktuelne situacije sa virusom korona.

“Zbog manjih sportskih povreda nijesmo nastupili u većem broju, a  samim tim uskraćeni smo za još veći broj medalja. Međutim, moramo biti zadovoljni, jer ovo svakako jeste lijep rezultat”, saopštili su za Radio Bijelo Polje.

Istakli su da imaju veliku podršku od rukovodstva kluba, kao i od direktora JU Centar za sport i rekreaciju, Marka Maslovarića, te da su uz poštovanje svih mjera NKT-a omogućili smo nastup bjelopoljskim atletičarima na ovom takmičenju.

Pojedinačno prvenstvo Crne Gore za juniore i juniorke održano je proteklog vikenda na atletskom stadionu SC “Topolica” u Baru u organizaciji Atletskog saveza Crne Gore, a pod pokroviteljstvom Ministarstva sporta i mladih Crne Gore.

Autorka: Sanja Čujović

Foto: AK Jedinstvo

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE