Favoriti upisali pobjede

Posljednji, treći krug domaćeg šampionata krenuo je proteklog vikenda, a nakon 19. runde ništa novo Sutjeska i dalje ne zna za poraz, dok Lovćen i Ibar nastavljaju borbu za drugo mjesto.

Međutim, ovu rundu je obilježila ekipa sa sredine tabele. Teodo je u NBA utakmici na svom terenu savladao All Stars 112:79 i tako upisao devetu pobjedu.

Tivćani su letjeli tokom svih 40 minuta, a nijednog trenutka se nije postavljalo pitanje pobjednika.

Marko Mijović sa 26 (šest skokova, šest asistencija i šest ukradenih lopti), Zdravko Bošković sa 24 (devet skokova, šest asistencija i pet ukradenih lopti) i Arsenije Vučković sa 22 poena nosili su domaćina do trijumfa, dok su se na drugoj strani istakli Aleksandar Bogojević sa 20 i Aleksandar Bulatović sa 17 koševa.

Dileme nije bilo ni u duelu Sutjeske i Zete 78:66. Ekipa Zorana Glomazića napravila je sjajnu uvertiru pred odlučujući meč u Drugoj ABA ligi protiv Širokog u gostima. Igor Čvorović je sa 24 poena nosio Nikšićane, dok je Miloš Vujović ubacio 15.

Lovćen je Primorje (91:82) slomio u trećoj četvrtini, koju je dobio 28:14. Kivon Alen, Gligorije Rakočević i Mašan Vrbica su bili najbolji u redovima pobjednika sa po 15 koševa. Briljantnu partiju na drugoj strani pružio je Stefan Krstajić, koji je meč završio sa 29 poena, četiri skoka, devet asistencija i četiri ukradene lopte (ukupni indeks korisnosti 44).

Ibar je lako savladao Danilovgrad (94:69), dok je Studentski centar na svom parketu bio bolji od Jedinstva (86:72).

 

Izvor:cdm