Budućnost deklasirala Cedevitu i u velikom stilu najavila duele sa Darušafakom

U meču bez takmičarske važnosti, ali od značaja zbog toga što je došao u nakon tri vezana poraza, košarkaši Budućnost Voli treći put ove sezone savladali su Cedevitu, nikad ubjedljivije 84:52.

Ne može se reći da su se „plavi“ revanširali za nedjeljni poraz, koji ih je, vjerovatno, koštao prvog mjesta u regularnom dijelu sezone ABA lige, ali su zagrebačkom timu stavili do znanja ko će biti favorit u očekivanim polufinalnim duelima plej-ofa regionalnog takmičenja.

Budućnost je bila razigrana i rastrčana, šuterski veoma raspoložena od početka meča. U prvom poluvremenu domaćin je pogodio sedam trojki iz 12 pokušaja, nakon deset minuta imao 17 razlike, uz svega šest primljenih poena, a serijom 13:0 od sedmog minuta prve do trećeg minuta druge četvrtine, riješio sve dileme oko pobjednika.

Prednost je rasla konstantno, da bi dva minuta prije kraja trećeg perioda prvi put iznosila plus 30 (65:35)...

Aleksandar Džikić je rasporedio minutažu, prvi put je veći prostor dobio Džastin Dolman, vratio se i Petar Popović, a u sastavu nije bilo Filipa Barovića.

Gosti su doputovali bez najboljeg Amerikanca Vila Čerija, ali i sa njim u timu protiv ovako raspoloženog rivala ne bi imali mnogo šansi.

Budućnost je drugu fazu Evrokupa završila sa četiri pobjede i dva poraza, oba od Lokomotive Kuban, a u četvrtfinalu će igrati sa Darušafakom.

Mečevi su na programu između 6. i 14. marta.

 

Izvor: vijesti