"Ajkule" srušile šampione svijeta

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore pobijedila je Italiju 10:8 (3:3, 4:3, 2:1, 1:1) u četvrtfinalnom meču Evropskog prvenstva u Budimpešti. "Ajkule" će u polufinalu, u petak, igrati sa boljim iz duela Mađarske i Rusije.

Izvanredan meč je odigrlala Crna Gora u oba pravca i očitalal lekciju prvaku svijeta. Na golu je birljirao Dejan Lazović, u napadu Marko Petković, pa je naša selkcija zasluženo stigla do velike pobjede.

Crna Gora je tri puta vodili u uvodnoj dionci, ali je Italija svaki put imala odgovor. Nakon osam minuta igre bilo je 3:3, da bi na startu druge četvrtine svjetski prvak prvi put poveo 4:3.

Italija je  dva puta imala minimalno vođstvo, ali je završnica prvog poluvremena pripala "ajkulama", koji su golovima Petkovića i Draškovića vratili vođstvo 7:6.

Treću četvrtinu naša selekcija je odigrala odlično, pogotovo nakon izjednačujućeg gola Figrija. Lazović je briljirao na golu, pa je Italija čak osam minuta bila bez gola.

Na drugoj strani, Sapić je vratio vođstvo, a Petković četvrtim golom prvu put donio plus dva 9:7.

Imao je tim Vladimira Gojkovića i napad s igračem više za plus tri, ali ga nije iskoristio.

Ipak, tri gola viška Crna Gora je stekla na nešto manje od sedam minuta prije kraja, nakon što je Ivović realizovao peterac.

Smanjio je Fijoli, naši su polako posustali u napadu, ali je Lazović u finišu sa dvije fantastične odbrane odbio nalet Italije.

Najefikasniji u crnogorskoj selekciji bio je Marko Petković sa četiri, Dragan Drašković je postigao dva, a po gol Đuro Radović, Draško Brguljan, Vladan Spaić i Aleksandar Ivović.

Dvostruki strijelac za Italiju bio je Nikolo Figari sa dva, dok su po jedniom odličnog Lazovičća savladali Stefan Luongo, Vićeno Rencuto, Oskar Gonzalo Ečenike, Aleksandre Bodegas, Vićenco Dolće i Pjetro Filjoli.

Crna Gora će u polufinalu, u petak, igrati sa boljim iz duela Mađarske i Rusije.

Izvor:rtcg