Plave žele nastavak serije

Košarkašice Budućnost Bemaxa otputovaće danas za Banoviće, gdje će sjutra protiv istoimene ekipe igrati meč 14. kola WABAlige .

Biće to za Podgoričanke prvo gostovanje nakon više od mjesec (5. decembra igrale su u Beogradu protiv Partizana), a u tom periodu nanizale su pobjede na svom terenu protiv Celja, Montane, Beroe i Orlova.

S obzirom na to da imaju dvije pobjede više od petoplasiranog Kraljeva (i meč manje jer nijesu ,,plave odigrale još duel 12. kola protiv Trešnjevke), pa je jasno da su već ozbiljno zagazile kafajnal foru. Međutim, iako do kraja imaju samo još dva derbija i to protiv Kraljeva u Podgorici i Montane u gostima, ,,vučice baš u duelima protiv “manjih” ne smiju dozvoliti kiks.

“Svjesne smo danosimo ulogu favorita i vjerujem da ćemo je i opravdati”, kazala je Patricia Bura, centar ,,plavih.

Podgoričanke su u “Bemax areni” protiv Banovića imale priličnu zalihu, ali su u finišu meča dozvolile šampionu Bosne i Hercegovine da se vrati, pa su na kraju slavile 87:76.  Upavo to dokaz je da se “vučice” ne smiju opustiti.

“Banovići su izuzetno neugodna ekipa, sastavljena od nekoliko reprezentativki Bosne i Hercegovine, a Jovana Marković je prvi strijelac lige.

Znamo dobro ekipu Banovića i nećemo ih potcijeniti. Oni su bez posebnog imperativa, igraju rasterećeno i sigurno će biti motivisani da pred svojim navijačima ostave što bolji utisak. Ali znamo svoj cilj i uradićemo sve da stignemo do pobjede”, dodala je internacionalka Hrvatske.

Šampion Bosne i Hercegovine vezao je tri poraza, ,,plave su nakon startnih poraza od Celja i Beroe vezale deset pobjeda i u dobrom raspoloženju dolaze da brejkom zadrže realne šanse da uoči završnogturnira izbjegnu četvrtu poziciju.

“Pauza zbog neodigranog meča protiv Beroe i odložene utakmice sa Trešnjevkom osjetila se u duelu protiv Orlova.

Nijesmo bile na pravom nivou, bilo je propusta i grešaka, ali smo minulih dana trenirale naporno i vjerujem da ćemo u Banovićima pokazati napredak i što je najvažnije nastaviti seriju”, istakla je Bura.

 

Izvor:cdm