Barani u Atini traže brejk za nastavak sn

Košarkaši Mornara večeras (18 časova) na gostovanju Peristeriju moraju da pobijede kako bi produžili nadu da mogu do osmine finala FIBA Lige šampiona.

Nema odmora dok traje obnova - parola sa omladinskih radnih akcija u SFRJ možda i najbolje pristaje košarkašima Mornara, koji nisu imali vremena da „počinu” nakon velike pobjede nad Cedevita Olimpijom u Ljubljani.

Mihailo Pavićević i njegovi izabranici su se u nedjelju uveče vratili u Bar, a već juče u 5 časova ujutro se zaputili ka Tirani, odakle su poletjeli u Atinu. U jednom od najstarijih gradova svijeta, Barani će igrati ključni meč u FIBA Ligi šampiona.

Crnogorski viceprvak sudariće se sa Peristerijem i pokušaće da petom uzastopnom pobjedom (šestom, kad se računa i Kup Crne Gore), po mogućnosti sa preko osam poena razlike, produži nadu da može do osmine finala. Poraz od tima koji je u „Topolici” slavio 73:65 učinio bi dva posljednja meča nebitnim...

Duel u Grčkoj propustiće Antabija Voler, koji je ostao u Baru, jer očekuje porođaj supruge.

Nekoliko igrača se žali na povrede, a najneizvjesniji je nastup Džejkoba Pulena. I pored toga, Nemanja Vranješ vjeruje u nastavak pobjedničkog niza.

- Peristeri je iskusna ekipa, podjednako dobra na bekovskim i centarskim pozicijama.

U ovoj godini, nakon poraza od Partizana, nanizali smo pet pobjeda na tri fronta i nadamo se da ćemo pobjednički niz nastaviti i u duelu sa Grcima.

U januaru tradicionalno podižemo formu i igramo sve bolje. Vjerujem da ćemo i u Grčkoj obradovati svoje navijače - rekao je Vranješ, koji je u sezoni 2012/2013. nosio dres grčkog Pagratija.

Meč u dvorani „Andreas Papandreu” počinje u 18 časova.

 

Izvor:vijesti