Fudbaleri Jedinstva počeli pripreme za proljećni dio sezone

Prozivkom i prvim treningom na gradskom stadionu u Nikoljcu, fudbaleri bjelopoljskog Jedinstva otpočeli su danas pripreme za proljećni dio sezone.

Nakon što su uspješno završli jesenji dio i to kao drugoplasirani na tabeli, sa 34 boda iz 19 odigranih kola i tako premašili cilj za prvi dio, sada su im šanse za ulazak u Prvu ligu mnogo veće.

Da će sve uraditi da u najmanju ruku sačuvaju mjesto u ,,baražu'', ali i da se upuste u borbu za titulu obećali su danas, kako fudbaleri, tako i stručni štab i predstavnici uprave kluba.

Predsjednik Nermin Bećirović je kazao da su u jesenjem dijelu ispunili plan i da sad predstoji proljeće, kad ekipa mora da pokaže od kakvog je karaktera.

“Mi ćemo obezbijediti sve neophodne uslove. Radiće se prvo u Bijelom Polju, a onda treći put uzastopno se ide u Budvu, gdje će ekipa biti na pripremama u hotelu Splendid. Doveli smo jedno kvalitetno pojačanje i pregovarao sa još nekoliko”, kazao je Bećirović.

On je dodao da su ambicije kluba prije svega afirmacija što više domaćih igrača, dobijanje pomoćnog terena, a onda i povratak u prvoligaško društvo.

Trebner Sead Babač je kazao da će biti potrebno puno posvećenosti i angažovanja.

“Radićemo maksimalno dobro. Prvo ovdje na gradskom stadionu i balonu ,,Betis''. A onda od osmog do 20. februara slijede pripreme u Budvi. Odigraćemio i osam pripremnih sureta”, saopštio je Babača.

Prva će biti odigrana 30. januara u Podgorici protiv Adrie, a onda u istom gradu 2. februara protiv Koma. Na odlasku na pripreme, će 8. februara se igrati sa Drezgom, a onda 11. februara sa još uvijek nepoznatim protivnikom u Budvi ili okolini. Slijedi 14. februar i duel sa Zlatiborom u Budvi i 17. i 18. takođe u metropoli turizma sa još nepoznatim rivalima. Generalka je zakazana za 23. februar, kad će rival biti Dečić.

Bjelopoljski tim će u proljećne borbe ući u ne toliko izmijenjenom sastavu. Za sada od novajlija tu je samo Filip Kalačević. Priključili su se i omladinci Šekularac, Čikić, Božović i Vlaović, a uz prvi tim su od proljetos Perošević, Aković, Šćekić, Cvijović i Mušović, dok je klub napustio Anton Memčević.

U stručnom štabu je za trenera golmana angažovan Senad Džafić.

Autorka: Sanja Čujović

Foto i audio: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE