Moćna Budućnost razbila i Galatasaraj

Košarkaši Budućnosti Voli igraju u top formi – sinoć je snagu crnogorskog šampiona osjetio Galatasaraj koji je u “Morači” savladan 94:78 za nastavak vjere u plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Prvak Crne Gore odigrao je još jednu fantastičnu utakmicu, stigao do trećeg uzastopnog uspjeha na međunarodnoj sceni, a ekipa demonstrirala ogromno samopouzdanje.

Budućnost je punila koš rivala iz svih oružja, pod košem je bio nezadrživ Hasan Martin, sa spoljnih pozicija neumoljivi su bili Ivanović, Bamfort, Danilo Nikolić…

Već na poluvremenu je bilo 55:40, a jedini period igre koji su naši momci izgubili bio je treći, kada je Galatasaraj smanjio na minus devet.

Međutim, na startu odlučujućeg perioda stigle su dvije trojke Bamforta i jedna Nikole Ivanovića i gosti više nisu imali ni najmanju nadu da mogu da se vrate u utakmicu.

Hasan Martin ubacio je 24 poena, uz 10 skokova, za indeks korisnosti 29. Bamfort je uz četiri trojke došao do 16 poena, 12 je dodao Danilo Nikolić, 11 Suad Šehović, 10 Nikola Ivanović.

Budućnost će u subotu gostovati FMP-u, dok je za sedam dana čeka meč posljednjeg kola prve faze Evrokupa na parketu Oldenburga.

 

Izvor:cdm