“Sokolići” slavili u revanšu

Mlađa kadetska fudbalska reprezentacija Crne Gore savladala je Azerbejdžan u drugom prijateljskom duelu ovih ekipa.

Za razliku od poraza od 1:0 prije dva dana, izabranici Slobodana Draškovića danas u pružili znatno bolju partiju i slavili sa 1:0, iako je pobjeda mogla da bude mnogo ubjedljivija.

“Sasvim drugačija utakmica od prethodne. Ovog puta smo imali pravi pristup igri i to nam se isplatilo. Dobra stvar je što su momci u kratkom vremenskom intervalu reagovali na pravi način i pokazali da mogu da za kratko vrijeme promijene i primijene neke stvari. Dobra stvar je što smo godinu završili pobjedom”, istakao je selektor Drašković.

Crna Gora je od samog starta nametnula tempo i pokazala koliko želi pobjedu u ovom meču. Na isteku prvog minuta, Đorđe Pešukić je glavom šutirao pored gola, da bi deset minuta kasnije Luka Bubanja bio izblokiran u dobroj poziciji za šut.

Ipak, Bubanja je bio nepogrješiv u 34. minutu, kada je preciznim udarcem sa desetak metara iskosa završio lijepu akciju svoje ekipe.

U odličnoj šansi našao se i Aleksa Ćetković u 38. minutu, ali je golman gostiju uspio da odbrani njegov udarac sa manje od sedam, osam metara.

I drugo poluvrijeme proteklo je u znaku ,,sokola“. U 49. minutu Ćetković je bio neodlučan u dobroj poziciji za šut, da bi dva minuta nakon toga Bogdan Veljić loptu poslao preko gola atraktivnim udarcem.

Do kraja meča gol Azerbejdžana ugrožavali su još Pešukić, Bubanja i Luka Lečić, ali se rezultat nije mijenjao.

 

Izvor:cdm