Crnogorski karatisti žele medalje i na Balkanskom prvenstvu

Crnogorski karatisti žele da i na Balkanskom prvenstvu u Brežicama potvrde kvalitet i na dostojan način reprezentuju svoju državu, saopšteno je iz Karate saveza.

Brežice će od petka do nedjelje biti domaćin Balkanskog prvenstva u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore.

Selektor u borbama, Žarko Raković, kazao je da crnogorska reprezentacija učestvuje na šampionatu sa kvalitetnim timom, podsjećajući da u sastavu neće biti Mario Hodžić, Nenad Dulović, Luka Ivanović i Nikola Malović koji postali seniori.

On je istakao da su oba tima u konkurenciji mlađih seniora izuzetno kvalitetna.

“U konkurenciji mlađih seniora nastupiće Bojan Bošković, zlatni sa Svjeskog prvenstva, Ilija Radonjić koji je bio peti na tom šampionatu, vicešampion Svjetskog kupa Ksenija Rajović koja je u seniorskom timu, Vasilisa Bujic sedma na Svjetskog prvenstva.

Očekujemo medalje i u pojedinačnim i ekipnim nastupima. U konkurenciji juniora takmičiće se Milena Jovanović, aktuelna vicešampionka Evrope i Nemanja Mikulić, koji je osvojio bronzu na Svjetskom prvenstvu”, kazao je Raković agenciji MINA.

On je istakao da će u konkurenciji kadeta Crnu Goru predstavljati odlični borci, osvajači balkanskih i medalja sa Premijer lige za mlade.

“Sve u svemu, imamo iskusan i dobar mlađi tim boraca, koji će sve uraditi da dostojno predstave svoje porodice, klub, savez i državu. Nadamo se dobrom plasmanu”, kazao je Raković.

Selektor u katama, Jugoslav Bukilić kazao je da je za predstojeće Prvenstvo Balkana u Sloveniji odredio spisak od osam takmičara u selekciji mlađih seniora.

“Proteklog vikenda odradili smo trening u Podgorici i vjerujem da će nastup u Brežicama biti uspješan. U pojedinačnoj konkurenciji najviše očekujem od Vladimira Mijača, dok kod djevojaka najviše iskustva imaju Jovana Marić i Mia Roganović.

Treba istaći i ženski kata tim Marić, Roganović i Popović za koji sam uvjeren da će biti jako konkurentan.

Pored iskusnijih treba pomenuti i mlađe takmičare Arijana Kočana, Milu Mraković, Ivanu Bujković, Ivu Popović i Dijanu Ćirović za koje se nadam da će dati svoj maksimum i opravdati ukazano povjerenje”, rekao je Bukilić.

On je istakao da će Balkansko prvenstvo biti dobra provjera za februarsko prvenstvo Evrope.

Crnu Goru će u Brežicama predstavljati 80 takmičara, 53 takmičara u borbama, 35 u muškoj i 18 u ženskoj konkurenciji i 27 u katama, 12 u muškoj i 15 u ženskoj konkurenciji.

Crnogorske takmičare predvodiće selektori Žarko Raković, Slobodan Vlahović i Radoslav Vukićević u borbama, Jugoslav Bukilić i Slavka Maksimović u katama i trener Tijana Popović.

Pravdu će na šampionatu dijeliti i crnogorske sudije Miodrag Radunović, Veljko Brnović, Naim Duraku i Boris Zečević.

Vođe delegacije biće predsjednik Karate saveza Ivan Krstajić i direktor reprezentacije Dragoljub Fatić.

 

Izvor:rtcg