Bjelopoljac Stefan Knežević karijeru nastavlja na Islandu

Nekadašnji košarkaš Jedinstva, Stefan Knežević, karijeru će nastaviti na neobičnoj košarkaškoj destinaciji-Islandu.

30-godišnji Bjelopoljac potpisao je jednogodišnji ugovor sa islandskom ekipom Sindri, čije će boje braniti u predstojećoj sezoni, a kako ističe za Radio Bijelo Polje prijatno je iznenađen dočekom saigrača i ostalih ljudi u klubu, koji su ga od prvog dana prihvatili na najljepši mogući način.

„Pred početak lige svrstani smo u grupu timova koji su favoriti za ulazak u Plej-of, a na nama je da sve to opravdamo. Košarka na Islandu raste iz godine u godinu, jer je prisutan sve veći broj stranih trenera i igrača, i sam kvalitet lige je na mnogo većem nivou u odnosu na prethodnih par godina“, rekao je Knežević.

On je dodao da se nada da će pružati kvalitetne partije i opravdati povjerenje čelnika kluba.

„Veliko olakšanje za mene je to što moj brat takođe igra na Islandu, on mi je prenio svoja iskustva i pomogao mi da se što prije naviknem na život u ovoj ostrvskoj državi“, izjavio je Knežević.

Knežević je prošlu sezonu počeo u grčkom Marusiju, a u januaru je prešao u Estoniju, gdje je odigrao dva meča za Talin Kalev, sa prosjekom od sedam poena i osam skokova, da bi je završio u Jedinstvu, gdje je na sedam utakmica postizao četiri koša i 2,7 uhvaćene lopte u prosjeku.

Njegov stariji brat, Nemanja, već tri sezone nastupa u dresu Vestrija.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Privatna arhiva

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE