Rukometaši Jedinstva pretrpjeli drugi poraz

U derbiju sjevera drugog kola Prve lige, rukometaši Jedinstva poraženi su večeras na svom parketu od Komova rezultatom 24:32(11:13).

Prvo poluvrijeme je bilo izjednačeno i nije nagovještavalo da će gosti slaviti ubjedljivu pobjedu, ali su Andrijevčani na krilima Marsenića u periodu od 40. do 50. minuta prelomili meč, i do kraja samo uvećavali prednost, za konačnih plus osam.

Trener Jedinstva, Radoje Lekić, za Radio Bijelo Polje kazao je da su gosti potpuno zasluženo pobijedili.

„U prvom poluvremenu nam je igra i ličila na nešto, da bi u drugom skroz pali, protivnik je to iskusno iskoristio i mirno priveo utakmicu kraju. Okrećemo se narednim mečevima, gdje ćemo nadam se ispraviti greške iz prva dva kola“, istakao je Lekić.

Trener Komova, Đorđije Marković,  čestitao je svojim momcima na izvanrednoj partijii, i naglasio je da su večeras pokazali kako se bori za svoj klub i grad.

„Pravi primjer kako treba da se brane boje jednog kluba. Moji igrači su večeras pokazali veliko srce, borili se za svaku loptu, i ja imam samo riječi hvale za sve njih. Nadam se da ćemo ovako nastaviti i u nastavku sezone, naš cilj je skroman, a to je da budemo među četiri najbolje ekipe, i da obezbijedimo plasman u Mini ligu za prvaka“, izjavio je Marković.

Andrijevčane je do osvajanja nova dva boda predvodio Nemanja Marsenić sa devet golova, po sedam su dali Vladan Kastratović i Aleksandar Bakić, dok su po tri upisali Balša Racić i Milija Kastratović.

Kod poraženog tima, najefikasniji je bio Slobodan Zonjić sa sedam pogodaka, četiri je postigao Marko Tomović, a po tri su dodali kapiten Bojan Varagić, Edvin Kučević i Nenad Vojinović.

Bjelopoljci su upisali drugi poraz i nalaze se na začelju tabele, dok je ekipa Komova polovična i trenutno zauzima drugu poziciju.

U narednom kolu,  koje se igra 12 ili 13. oktobra, izabranici Radoja Lekića gostuju Budvanskoj rivijeri.

RK „Jedinstvo“: Zarija Lutovac 6 odbrana, Đorđe Folić 2, Nenad Vojinović 3, Luka Trivić, Rajko Femić 1, Edvin Kučević 3, Balša Dobrović, Slobodan Zonjić 7, Bojan Varagić 3, Nikola Jelić, Irvin Ljaljević 2 odb, Stefan Čabarkapa, Aleksandar Đurđević, Miomir Varagić, Marko Tomović 4, Danilo Joksimović 1  Trener: Radoje Lekić

RK „Komovi“: Draško Knežević 3 odbrane, Predrag Stojanović, Nemanja Milović, Balša Racić 3, Milun Danić 1, Danilo Radojević 1, Aleksandar Bakić 7, Zoran Elezović, Nemanja Marsenić 9, Aleksandar Kastratović 1g i 9 odb, Filip Vojvodić, Vladan Kastratović 7, Nemanja Vučević, Miodrag Lalević 4 odb, Milija Kastratović 3  Trener: Đorđije Marković

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE