Poraz rukometašica Jedinstva na debiju pred domaćom publikom

Rukometašice Jedinstva poražene su danas pred svojim navijačima od Tivta 27:32, u duelu drugog kola Druge ženske crnogorske lige.

Trener rukometašica Jedinstva, Marko Stojanović, kazao je da je današnja utakmica bila istorijska, jer je po prvi put nakon 25 godina ženski rukometni klub „Jedinstvo“ igrao utakmicu u Bijelom Polju.

„Djeca su danas ostavila srce na terenu, što se i moglo vidjeti. Iskustvo gošći je na kraju odlučilo pobjednika, naša mladost ostaje i dalje naša boljka, ali ta djeca su tu da se razvijaju, napreduju, i da igraju u duhu fer-pleja. I pored poraza, zadovoljan sam igrom mog tima, ima naravno mjesta za napredak, i nadam se da ćemo već u sljedećem kolu prikazati još bolju partiju“, istakao je Stojanović.

On je dodao da je osnovni cilj kluba ove sezone stvaranje igrača, koji će možda u budućnosti i predstavljati našu zemlju na nekim velikim takmičenjima.

„Čitava naša ekipa sastavljena je od pionirki,uz par seniorki, a igramo u Drugoj ligi, što pokazuje koliko smo mlad tim. U pojedinim trenucima svi smo vidjeli da ove djevojke mogu mnogo, i da im predstoji svijetla budućnost“, izjavio je Stojanović.

Strateg gostujuće ekipe, Đorđo Peruničić, čestitao je Jedinstvu na fer i korektnoj igri.

„Veoma mlad domaći tim, i danas su pokazale ogroman potencijal, vidi se da se ozbiljno radi sa njima. Mi smo odigrali solidno, bilo je nekih grešaka, na kojima ćemo raditi u narednom periodu, ali sve u svemu najvažnija je pobjeda. Naš cilj ove sezone je plasman među prve dvije ekipe, a nadam se da ćemo i uspjeti da ostvarimo zacrtano“, poručio je Perunič, inače trenutno rukometaš Partizana iz Tivta.

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Anita Muratović sa devet golova, Đorđina Gugolj je postigla osam, dok su pet dale Anja Racić i Sabina Srdanović.

Kod Bjelopoljki istakla se Ema Kolić, koja je osam puta tresla mrežu gošći, šest puta je pogodila Anđela Petrović, dok su Katarina Baošić i Marija Femić meč završile sa četiri pogotka.

Izabranice Marka Stojanovića upisale su i drugi poraz, i nalaze se na začelju tabele, dok su Tivćanke prve sa dvije pobjede.

U narednom kolu, Bjelopoljke gostuju ekipi Komova.

ŽRK“Jedinstvo“: Sara Hajdaragić, Jelena Radević, Ilda Grbović 1, Katarina Baošić 4, Jelica Adžić, Anđela Petrović 6, Nina Husović 1, Dragana Zlajić, Elzana Ćeranić, Ema Kolić 8, Milena Miladinović, Elma Burdžović, Marija Femić 4, Minea Kolić, Jovana Šutović 2, Katarina Madžgalj 1 Trener: Marko Stojanović

ŽRK“Tivat“: Aleksandra Đuranović, Marija Ratković, Darija Božović, Bojana Ćuzović 1, Marija Milić 1, Anita Muratović 9, Dajana Cmiljanić 1, Katarina Bandović, Tara Tomanović 1, Petra Deković, Sabina Srdanović 5, Anja Racić 5, Đorđina Gugolj 8, Nina Mikulandra, Matea Maslovar 1 Trener: Đorđo Peruničić

Sudije: Miroslava Rnković, Mirjana Marković

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE