Omladinci Jedinstva ubjedljivo slavili protiv Zete

Omladinci fudbalskog kluba  „Jedinstvo“ ubjedljivo su savladali danas na svom stadionu Zetu rezultatom 4:0, u duelu osmog kola Omladinske lige Crne Gore.

Poveli su domaći golom Aldina Mušovića u 19. minutu, na 2:0 povećao je Milisav Perošević u 36., treći pogodak postigao je Todor Šekularac u 61., da bi štoper Tarik Čikić osam minuta kasnije postavio konačan rezultat.

Trener omladinaca Jedinstva, Enes Kasumović, za Radio Bijelo Polje kazao je da su veoma disciplinovano i ozbiljno pristupili meču, znajući da je Zeta veoma jaka ekipa.

“Oni su već godinama jedna od najboljih škola fudbala u Crnoj Gori, što dovoljno govori o njihovom kvalitetu. Danas smo izašli u najjačem sastavu, momci su odigrali odlično i zasluženo pobijedili. Čestitam mojim igračima na angažovanosti  iz utakmice u utakmicu, igrači napreduju velikom brzinom, a mi pokušavamo da ih približimo profesionalizmu, jer je ovo praktično već seniorski nivo”, rekao je Kasumović.

On je dodao da trenutno ne razmišljaju mnogo o plasmanu, već idu polako, a kako naglašava najbitnije je da se rezultati popravljaju, a tabela će pokazati taj napredak.

Koordinator mlađih selekcija u FK “Zeta”, Radoš Marković, istakao je da je utakmica bila krajnje dinamična i potpuna otvorena sa obje strane.

“Mi smo dobro otvorili meč, u prvih 20 minuta igrali sasvim zadovoljavajuće, ali poslije prvog primljenog gola domaći su preuzeli inicijativu, zaigrali znatno bolje i na kraju potpuno zasluženo slavili. Čestitam Jedinstvu na pobjedi, a nama preostaje da u narednim mečevima tražimo bodove potrebne za Plej-of”, izjavio  je Marković.

Nakon osam kola, izabranici Enesa Kasumovića osvojili su osam bodova i nalaze se na 11. mjestu, dok je Zeta  deseta sa dva više.

U narednom kolu, koje se igra 12.oktobra, “bijeli” gostuju Grblju.

Žute kartone na današnjem meču zaradili su: Milisav Perošević i Stefan Vlaović iz Jedinstva, dok su kod gostiju opomenuti kapiten Ilija Tripunović i Vaso Peličić.

FK “Jedinstvo”: Goran Aković(G), Stefan Božović(C), Nihad Balić(od 75. Milan Konatar), Aldin Mušović, Milisav Perošević(od 75. Mihailo Gojačanin), Stefan Vlaović(od 69. Danis Kolić), Todor Šekularac(od 69. Damir Džogović), Adis Bahović(od 75. Adin Mujanović), Bogdan Korać(od 63. Aldin Klapija), Andrej Cvijović, Tarik Čikić  Trener: Enes Kasumović

FK “Zeta”: Milan Grbavčević(G)(od 85. Jovan Jušković), Aleksandar Krstović, Nikola Bjelobrković(od 58. Danijel Bečić), Nikola Matanović(od 67. Nenad Bašanović), Nikola Vukčević, Balša Batrović(od 85. Viktor Vukčević), Vaso Peličić, Miloš Vukčević(od 67. Gojko Stajkić), Simo Popović(od 67. Miloš Popović), Ognjen Đinović, Ilija Tripunović(C)(od 85. Rade Puletić)  Trener: Radoš Marković

Glavni sudija: Dejan Cimbaljević, I pomoćnik: Marko Radović, II pomoćnik: Božidar Šćekić, Delegat: Hanefija Hajdarpašić

 

Autor: Bojan Šutović

foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE