Remi Jedinstva i Mornara

Fudbaleri Jedinstva odigrali su danas pred svojim navijačima neriješeno sa Mornarom 1:1, u susretu 10. kola Druge crnogorske lige.

Poveli su gosti golom Marka Kažića sa bijele tačke u 20. minutu, da bi pred kraj prvog dijela izjednačio štoper Marko Bugarin lijepim pogotkom iz slobodnog udarca. Bjelopoljci su u drugom poluvremenu napadali, imali i nekoliko dobrih prilika, ali je rezultat ostao nepromijenjen.

Trener Jedinstva, Sead Babača, za Radio Bijelo Polje kazao je da su danas dobro otvorili utakmicu, ali da je sudija prestrogo dosudio penal za goste, što je potpuno promijenilo tok čitavog meča.

„Momci su se ipak nakon toga digli, do kraja prvog dijela igrali dobro. Izjednačili na vrijeme, imali i prečku iz slobodnog udarca. U drugom poluvremenu smo izvršili pritisak, međutim arbitar je skroz usporio ritam meča. Ostaje žal za izgubljena dva boda, s obzirom na današnje okolnosti, jer smo jednostavno bili bolji, ali kad krenemo iz minusa dobro je i kad se ne izgubi utakmica“, naglasio je Babača.

On je dodao da ga izuzetno hrabri igra njegovog tima u prethodna tri kola, i da se nada da će tako i nastaviti.

Trener Mornara, Obren Sarić, istakao je da je njegov tim pružio kvalitetnu partiju, kao i da je neriješen rezultat realno stanje stvari na terenu.

„Mnogo teška utamica za nas, znali smo da je Jedinstvo opasna ekipa, koja je pokrivena kvalitetnim fudbalerima na svim pozicijama. Odigrali smo dobru utakmicu, pored tog gola imali smo i nekoliko dobrih šansi, ali i domaći su u drugom dijelu propustili nekoliko odličnih prilika. Na kraju čestitam Jedinstvu na fer-plej borbi, i želim im da pruže još mnogo dobrih partija u nastavku sezone“, rekao je Sarić.

Nakon osam kola, Bjelopoljci imaju 14 bodova i zauzimaju treću poziciju, Mornar je peti sa bodom manje.

U narednom kolu, koje se igra 6.oktobra, izabranici Seada Babače gostuju Arsenalu iz Tivta.

Žute kartone na ovom meču zaradili su: Srđan Šćepanović, Adis Muzurović i Haris Banda iz redova domaćih, dok su kod gostiju javnu opomenu dobili Velimir Vlahović i Marko Kažić.

FK"Jedinstvo": Rijad Džafić(G), Đorđije Cvijović, Dragan Nikolić, Srđan Šćepanović, Orhan Hajrović(od 89. Anton Memčević), Vuk Vulević, Adis Muzurović, Vladan Gordić(C), Haris Banda, Marko Bugarin, Eniks Kriještorac(od 68. Aldin Mušović)   Trener: Sead Babača

FK"Mornar": David Bjelica(G), Ognjen Gašević(od 87. Mladen Najdanović), Shoya Nakahara, Velimir Vlahović, Aleksa Đurković(od 46. Malić Mucević), Radovan Bećirović, Predrag Brnović, Vuk Martinović, Aleksandar Vlahović, Boris Merdović(C), Marko Kažić(od 82. Nemanja Leverda)   Trener: Obren Sarić

Glavni sudija: Goran Ivanović, I pomoćnik: Nikola Radulović, II pomoćnik: Uroš Rašović, Četvrti sudija: Nikola Cvijović,

Autor: Bojan Šutović

Foto i audio: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE