Preokret Crne Gore u režiji Kosovića i Mugoše

Fudbalska reprezentacija Crne Gore na debiju selektora Faruka Hadžibegića, pobijedila je sinoć pod Goricom, u prijateljskom meču, selekciju Mađarske 2:1.

Mađarska je povela iz prvog napada, dodavanje Dominika Nađa sa lijeve strane iskoristio je Filip Holdener u drugom minutu i savladao crnogorskog golmana Milana Mijatovića.

Izjednačio je Nebojša Kosović u 33. minutu, preciznim udarcem sa ivice šesnaesterca.

On je krunisao akciju u kojoj su učestvovali Sead Hakšabamović i Fatos Bećiraj, Vukan Savićević je preskočio loptu i omogućio Kosoviću da je plasira u gol.

Pobjedu domaćem timu, na debiju novog selektora Faruka Hadžibegića, donio je Stefan Mugoša u 75. minutu iz jedanaesterca.

Mađarska je bolje počela meč, a osim vodećeg gola mogla je da uveća prednost i minut kasnije, nakon slobodnog udarca Davida Holmana, ali je lopta okrznula gornji dio prečke.

Mijatović je u desetom minutu bio siguran, nakon šuta Lasla Klajnhejsera.

Priliku da se upiše u strijelce imao je Fatos Bećiraj osmom minutu, nakon ubacivanja Aleksandra Boljevića, ali je njegovom udarac glavom završio u golmana Deneša Dibuša.

Pored gola završio je udarac Seada Hakšabanovića, dok je Dibuš odlično intervenisao u 24. minutu nakon šuta Adama Marušića.

U nastavku, priliku da svoj tim ponovo dovede u vođstvo imao je rezervista Ištvan Kovač, ali je Danijel Petković, koji je u poluvremenu zamijnenio Mijatovića, bio siguran.

Odlično je intervenisao i nakon slobodnog udarca Rolanda Varge u 69. minutu i izbacio loptu u korner.

Priliku da se upiše u strijelce imao je Bećiraj u 87. minutu, ali je šutirao u mađarskog golmana, kao i Vukan Savićević u sudiojskoj nadoknadi.

Crnogorskoj selekciji duel sa Mađarskom bio je generalna proba za nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i duel sa Češkom 10. septembra pod Goricom.

Utakmicu iz lože stadiona pod Goricom posmatrao je mađarski premijer Viktor Orban, u društvu crnogorskog kolege Duška Markovića i predsjednika Mila Đukanovića.

Izvor: RTCG