Pruška osvajač turnira "Vaso, Šaban, Momo"

Ekipa Pruška Mesopromet Franca pobjednik je 49. po redu memorijalnog turnira u malom fudbalu"Vaso, Šaban, Momo".

Pruščani su u večerašnjem finalu savladali Loznu rezultatom 3:2. Dvostruki strijelac za šampionsku ekipu bio je Kemal Alić, još jedan gol postigao je Mirza Idrizović. Kod viceprvaka u listu strijelaca upisao se Gligorije Lišanin, uz autogol Eldina Alića.

Nakon druge titule Pruške na memorijalu u klupskoj istoriji, kapiten Admir Mekić, za Radio Bijelo Polje kazao je da je presrećan i da je ponosan na svoj tim.

„Jedna “slatka” titula, ne baš kao ona prva, koju smo dugo čekali. Večeras smo se borili do zadnje sekunde, imali neke situacije da ranije riješimo utakmicu, ali nismo uspjeli. Oni su umalo to kaznili, promašili jedan zicer u posljednjem minutu, ali ipak mislim da smo zasuženo osvojili trofej. Čestitao bih i organizaciji, koja je fenomenalno odradila svoj posao, od prvog do posljednjeg dana”, istakao je Mekić.

Mekić je proglašen i za najboljeg igrača turnira, a kako naglašava lijep je osjećaj dobiti to priznanje.

“Ovo je moje 19.  učešće na memorijalu, od svoje 14. godine igram, i prvi put mi je pripala ova laskava titula. Nagrada ne bi ništa značila da nije osvojena timska, koja je u prvom planu, ali  individualna je samo došla kao šlag na tortu”, zaključio je Mekić.

U susretu za treće mjesto, SC Betis pobijedio je Greding gradnju sa 5:3. Po dva gola za SC Betis dali su Eldin Ćorović i Mileta Vučetić, dok je jednom pogodio Bojan Minić.

Za četvroplasiranu ekipu na turniru strijelci su bili Elvis Sijarić, Nedim Avdić, uz autogol Aleksandra Bojovića.

Nagrada za najboljeg golmana pripala je članu šampionskog tima, Filipu Stefanoviću.

Prije finalnog okršaja, odigrana je revijalna utakmica između pionira Meteora i Sjeverne Zvijezde, a slavio je Meteor rezultatom 2:0.

Pobjedniku je pripala novčana nagrada u iznosu od 3.500 eura, drugoplasiranoj ekipi 1.500 eura, dok je trećeplasirani tim dobio 750 eura.

Najbolji igrač i golman zaradili su po 100 eura.

Pehar pobjedničkoj ekipi uručio je direktor JU Centar za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, dok su ostala priznanja uručili istaknuti bjelopoljski sportski radnici.

Memorijalni turnir”Vaso, Šaban, Momo” već tradicionalno organizuje JU Centar za sport i rekreaciju, a pokrovitelj je Opština Bijelo Polje.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE