Bijelo Polje dobilo savremenu teretanu

U okviru sportskog centra “Nikoljac” danas je otvorena savremena teretana, u koju je uloženo 22 hiljade eura.

Zahvaljujući novom prostoru, opremljenom najmodernijim spravama za treniranje, stvoriće se bolji uslovi za razvoj sporta u našem gradu, poručio je danas na otvaranju predsjednik Opštine, Petar Smolović.

“Ispunili smo još jedno obećanje koje smo dali građanima Bijelog Polja, posebno našim sjajnim sportistima. Posebno mi je drago što je danas tu odbojkaška reprezentacija Crne Gore, koja se ovdje priprema za Evropsko prvenstvo, jer je to pokazatelj da u Bijelom Polju imamo dobre uslove za rad“, naglasio je Smolović.

On je istakao da se konstantno radi na unapređenju sportske infrastrukture.

„Nadamo se da ćemo do kraja ove godine rekonstruisati sistem grijanja u sportskoj hali. Takođe, završili  smo projekat zapadne tribine koju radimo u saradnji sa Fudbalskim savezom Crne Gore, a čekamo da se u zakonskoj proceduri okončaju svi postupci koji su potrebni za raspisivanje tendera. Završen je i projekat rekonstrukcije tartan staze na stadionu,  a kandidovaćemo se i za oragnizaciju MOSI Igara 2021. godine“, napomenuo je predsjednik Opštine, dodajući da  se radi na projektu trim staze na Obrovu, koja će upotpuniti ne samo sportsku nego i turističku ponudu Bijelog Polja.

Smolović je podsjetio da je Opština Bijelo Polje u saradnji sa Ministarstvom sporta i Ministarstvom obrazovanja ove godine rekonstruisala dvije školske sportske fiskulturne sale, kao i da je trenutno u projektovanju još fiskulturna sala osnovne škole u Njegnjevu.

Današnjoj svečanosti prisustvovala je i odbojkaška reprezentacija Crne Gore, koja će u septembru igrati na Evropskom prvenstvu, a selektor, Veljko Bašić, istakao je da je iz Bijelog Polja sve krenulo.

„Po drugi put smo na pripremama u Bijelom Polju, odakle smo i počeli pripreme za kvalifikacioni turnir prije dvije godine. Mislim da su uslovi ovdje jako dobri, i da je otvaranje ove teretane još jedan  veliki plus, zato što će sigurno pomoći i nama kao i svim sportistima ovog grada. Zahvalio bih se još jednom  gradu i svim ljudima koji su nas primili i podržali tokom ove dvije godine i osjećam u svakom momentu tu pozitivnu atmosferu, tako da očekujem povoljan rezultat na Evropskom prvenstvu“, kazao je Bašić.

U ime JU“Centar za sport i rekreaciju“, prisutne je pozdravio direktor, Marko Maslovarić.

„Veliko mi je zadovoljstvo prije svega da sam na čelu ustanove koja je zajedno sa Opštinom Bijelo Polje realizovala ovaj projekat. Ovaj projekat je jedan način da unaprijedimo naš sport, prije svega mislim na taj profesionalni sport i da će kroz ovu teretanu proći plejada sportista i nadamo se da ćemo ovom teretanom dobiti još bolje vrhunske rezultate“, naglasio je Maslovarić.

Maslovarić je kazao da mu je čast sto su i odbojkaši prisustvovali otvaranju i poželio im je da ostvare što bolji rezultat na predstojećem Evropskom prvenstvu.

„Nadamo se da će i ova teretana pomoći da se što bolje pripremite za sve zahtjeve koji vas čekaju.  Što se tiče teretane, ona je predviđena za olimpijski program, u njoj je vrhunska oprema, u kojoj se nalaze 44 rekvizita, i koja je jednostavno namijenjena  za tu motoriku i poboljšanje funkcionalnih kapaciteta  svih sportista. Nadamo se da će jednom domaćinskom politikom JU „Centar za sport i rekreaciju“ biti zadovoljeni svi zahtjevi sportskih klubova iz naše Opštine“, zaključio je Maslovarić.

Otvaranju teretane su pored reprezentativaca Crne Gore, prisustvovali i potpredsjednici Opštine Nermin Bećirović i Ernad Suljević, predstavnici najvećih sportskih klubova u našem gradu, kao i članovi Upravnog odbora JU "Centar za sport i rekreaciju".

Autor i foto: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE