Počeo četvrti turnir Otvorenog prvenstva Bijelog Polja u tenisu

Četvrti turnir Otvorenog prvenstva Bijelog Polja, koji je okupio 36 igrača počeo je večeras na terenima TK „Elitte“.

Prvog dana odigrana su dva meča pretkola i četiri okršaja u prvoj rundi.

Turnir je otvoren duelom dva mlada igrača, Vladimira Kuča i Igora Popovića, slavio je Kuč rezultatom 9:2.

Teniser iz Makedonije, Jovan Đukleski, savladao je Emina Dizdarevića sa ubjedljivih 9:0, dok je Dojčilo Drobnjak predao meč Erminu Karaliću zbog povrede.

U susretima prvog kola, talentovani Aleksa Obradović bio je bolji od Ahmeta Kučevića sa 9:4. U zanimljivom okršaju, perspektivni Dimitrije Kuč pobijedio je legendarnog košarkaša i reprezentativca Jugoslavije, Predraga Drobnjaka, 9:7.

Iskusni Milan Matijević eliminisao je Blaža Varagića sa 9:1.

U posljednjem, veoma neizvjesnom duelu, nakon 70 minuta igre, Jovan Đukleski iz Makedonije obezbijedio je prolaz u drugu rundu pobjedom nad Eldinom Dobardžićem rezultatom 9:7.

Nakon velike borbe i poraza u prvom kolu, Eldin Dobardžić, za Radio Bijelo Polje kazao je da je meč bio jako težak, i veoma iscrpljujući.

“U jednom momentu sam mislio da je sve izgubljeno, jer je protivnik poveo 5:2, ali sam u tom trenutku promijenio reket, i odmah se vidio napredak. Počeo sam da pritiskam, da šaljem duboke lopte i stigao brzo do 5:4, da bi se on opet odvojio na tri gema prednosti, uspio sam da izjednačim, ali ipak u posljednja dva gema imao je imao malo sreće, uz par mojih grešaka, i na kraju stigao do pobjede”, rekao je Dobardžić.

On je naglasio da je protivnik bio koncentrisaniji u završnici, manje je griješio i što je kako kaže odlučilo pobjednika.

“Čestitam mu na pobjedi, moram biti zadovoljan svojom igrom, moglo je naravno i bolje, nadam se da ću u narednim mečevima pružati još bolje partije”, ističe Dobardžić, koji je inače profesor doktor ekonomskih nauka.

Dobadžić je na kraju poručio da će tražiti svoju šansu u utješnom turniru, i da tu vidi svoju priliku za osvajanje trofeja.

Sjutra su na programu preostali dvoboji prvog kola.

 

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE