Stefan Vojinović pobjednik završnog Mastersa gradske lige u bilijaru

Stefan Vojinovć pobjednik je završnog Mastersa gradske lige BK Biljarda "9-Ball", koji se prethodna dva dana održao u bjelopoljskom bilijar klubu "Biljarda".

Na Mastersu su učestvovala 24 najbolje rangirana igrača tokom 13 kola lige, a Vojinović je u finalu savladao Vujadina Kljajevića rezultatom 9:6.

Vojinović je u polufinalu eliminisao Suada Hajdarpašića sa 9:6, dok je vicešampion, Kljajević, plasman u finale obezbijedio pobjedom nad Marijom Rakočevićem rezultatom 9:7.

Nakon osvajanja pehara, Stefan Vojinović, za Radio Bijelo Polje kazao je da je lijep osjećaj osvojiti jedan ovakav turnir.

“Veoma težak meč u finalu, dobro sam počeo, ali se Kljajević vratio i zamalo preokrenuo partiju u njegovu korist. Bio sam ipak mirniji u završnici i stigao do pobjede i prvog mjesta. Organizacija Mastersa i čitave lige bila je fenomenalna. Kvalitet turnira je bio na jednom visokom nivou, mnogo dobrih igrača je igralo i učinilo ovaj masters još jačim. Nadam se da je publika u ova dva dana uživala u dobrim partijama bilijara”, istakao je Vojinović.

Poraženi u finalu i organizator lige, Vujadin Kljajević, čestitao je šampionu na tituli.

“Posle veoma napornih mečeva, u finalu sam se sastao sa mladim Vojinovićem, koji je pokazao dobru igru tokom čitavog Mastersa i zasluženo osvojio pehar. Kao organizator, moram da naglasim da sam veoma zadovoljan kako je turnir protekao. Mnogo lijepih partija, i bezbroj dobrih poteza majstora bilijara su pravi pokazatelj da ovaj sport ima budućnost u našem gradu”, naglasio je Kljajević.

Direktor JU “Centar za sport i rekreaciju”, Marko Maslovarić, istakao je da je JU Centar za sport i rekreaciju prepoznala ovaj događaj kroz masovnost koja je bila glavna karakteristiaka ove lige, i vođeni tim podržali su ovaj turnir i uvrstili ga u redovne rekreativne aktivnosti njihove ustanove.

“Prethodna dva dana vidjeli smo da i pored amaterskog karaktera ovog takmičenja, igrači pokazuju visoku dozu profesionalizma, i zbog toga će naša ustanova i u narednom periodu podržati ovu manifestaciju, sa željom da se bilijar u Bijelom Polju podigne na viši nivo, kao i da se formira bilijar klub kao osnovni uslov profesionalizma”, zaključio je Maslovarić.

Najmlađi takmičar na Mastersu, sa 13 godina bio je Edin Avdić, koji je na kraju zauzeo devetu poziciju.

Pehare pobjednicima uručio je direktor ,JU “Centar za sport i rekreaciju”, Marko Maslovarić.

Organizatori su uručili novčane nagrade svim takmičarima koji su zauzeli neko od prvih 16 mjesta, dok je svakom igraču koji je igrao završni Masters dodijeljena diploma.

Prvoplasirani je dobio novčanu nagradu u iznosu od 200 eura, drugoplasirani od 100 eura, dok je dvojici trećeplasiranih pripalo po 50 eura.

Pokrovitelj završnog Mastersa bila je JU” Centar za sport i rekreaciju”.

Na završnom Mastersu učestvovali su: Vujo Kljajević, Edin Avdić, Boban Šestović, Armin Šukurica, Suad Hajdarpašić, Mirko Vojinović, Božidar Tičević, Rijad Mehović, Mario Rakočević, Alen Mehović, Almir Grbović, Emir Balijagić, Aleksandar Radović, Stefan Vojinović, Said Nišić, Filip Kljajević, Miljan Obradović, Ernad Drndar, Goran Šćekić, Blagoje Baošić, Admir Hot, Emir Agić, Basar Bećirović i Adel Pilica.

Sve rezultate sa završnog Mastersa možete potražiti na sljedećem linku:

REZULTATI 

 

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE