Griffins Volcano pobjednik FIBA basket turnira ,,3x3 Montenegro“

Ekipa Griffins Volcano iz Podgorice pobjednik je turnira u basketu ,,3x3 Montenegro” koji se igrao prethodna dva dana na gradskom trgu.

Oni su u finalu savladali Tomaševo rezultatom 21:14.

U polufinalu su eliminisali prvog favorita po rejtingu, ekipu Dangerous rezultatom 21:17, dok je Tomaševo u borbi za finale izbacilo Mojkovac sa 22:15.

Igrač šampionskog tima, Balša Strunjaš, zahvalio se Opštini Bijelo Polje na fenomenalno organizovanom turniru, a naravno i 3x3 organizaciji koja je odradila odličan posao.

“Uz dosta sreće i napora smo uspjeli da osvojimo ovu titulu, prošle godine smo na ovom turniru dogurali do polufinala, ali ove godine smo otišli do kraja. Moram napomenuti, da nam je bilo mnogo teško, jer smo finale igrali bez jednog igrača koji je suspendovan u polufinalu. Ali, čestitam mojim saigračima na izvanrednom turniru”, kazao je Strunjaš.

On je takođe istakao da će njegov tim dati sve od sebe da uzme što više titula na ostalim turnirima širom Crne Gore, i da se nada da će na kraju sezone biti u vrhu rang liste.

U takmičenju u šutiranju trojki, koje je ove godine nazvano "Martinova trica", u čast nedavno preminulog mladog košarkaša Jedinstva i učesnika ovog turnira, Martina Šćekića, prvo mjesto osvojio je igrač vicešampiona, Miroslav Gluščević.

U uzbudljivom finalu bio je bolji od Bjelopoljca i člana ekipe Rada, Dada Sadikovića. Plaketu pobjedniku pod nazivom "Martinova trica" uručio je kapiten košarkaškog kluba "Jedinstvo", Danilo Drašković. Osim plakete, najboljem trojkašu pripala je i novčana nagrada u iznosu od 100 eura. 

Ovogodišnji turnir treći je po redu ove sezone koji se igra po FIBA pravilima u saradnji sa Košarkašim savezom Crne Gore.

Nagrade u iznosu od 800 eura za prvoplasiranu ekipu, i 400 eura za drugoplasiranu, uručio je direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić.

Organizatori su saopštili da će naredni turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ biti organizovan u Tivtu, a zatim u Herceg Novom.

Učesnici ovogodišnjeg turnira bili su: Griffins Volcano, Tomaševo, Dangerous, Mojkovac, Warriors, Obuća Minja, Pekara Šar, Biblioteka Pab, Snap, Ring Ring, Zig  Zaggers, Stršljen S.Managem i Rada.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE