Najbolji crnogorski basketaši na turniru u Bijelom Polju, kiša odložila više mečeva

Turnir u basketu ,,3x3 Montenegro“ koji organizuje JU Centar za sport i rekreaciju i Opština Bijelo Polje, počeo je danas na gradskom trgu u Bijelom Polju, ali su zbog kiše odigrana samo četiri meča.

Na turniru je prijavljeno 14 ekipa, koje su podijeljene u tri grupe.

U prvom susretu “Snap” je pobijedio ekipu “Ring Ring” rezultatom 15:12, u drugom duelu Mojkovac je nadigrao Zig-Zaggers iz Berana sa ubjedljivih 21:10.

U trećem okršaju Tomaševo je savladalo Pekaru Šar rezultatom 18:7, dok su u posljednjem dvoboju Warriorsi slavili protiv ekipe Obuća Minja sa 21:17.

Koordinator u 3x3 organizaciji u Košarkaškom Savezu Crne Gore, Filip Patković, za Radio Bijelo Polje kazao je da su na turniru prijavljene ekipe iz cijele Crne Gore.

“Turnir se igra po FIBA 3X3 pravilima, istim pravilima koja će se koristiti na Olimpijskim igrama 2020. godine u Tokiju. Takođe nešto što je specifično za ovaj sport je to da je od 2017. godine, ušao u međunarodni Olimpijski komitet, i tada je uvršten u program Olimpijskog ciklusa, tako da će biti zastupljen i u naredne tri Olimpijade”, istakao je Patković.

On je naglasio da će bjelopoljska publika imati priliku da gleda najbolje crnogorske basketaše, koji se bore za bodove i naravno za poziciju na rang listi.

“Da bi jedan igrač mogao da učestvuje na ovakvim takmičenjima, najbitnije je da se prvo registruje preko FIBA softvera,  tek nakon toga stiče pravo učestvovanja na turnirima, poput ovog u Bijelom Polju”, dodao je Patković.

Danas je bilo planirano da se odigra 16 mečeva grupne faze, ali svi ti susreti odloženi su za sjutra sa početkom u 12 časova, a za sjutra veče je planirana i sama završnica turnira i borbe za titulu.

Pobjednik turnira dobiće novčanu nagradu u iznosu od 800 eura i 30 hiljada bodova na FIBA rang listi, dok će drugoplasiranom timu pripasti 400 eura.

Pokrovitelji takmičenja su Košarkaški savez Crne Gore i Svjetska košarkaška federacija (FIBA).

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE