Sutjeska nakon penala do drugog kola, Giljen heroj

Fudbaleri Sutjeske plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pošto su večeras nakon penala srušili Slovan kraj Bistrice 4:3. Nakon 120 minuta igre bilo je 1:1, baš kao i u Bratislavi. U penal-seriji zablistao je golman Nikšićana Vladan Giljen koji je odbranio dva jedanaesterca.

U prvih pet minuta viđene su dvije dobre šanse, po jedna na obje strane. Slovan je u četvrtom minutu zaprijetio preko Holmana, ali je njegov šut odbranio Giljen, da bi minut kasnije Kojašević sa ivice kaznenog prostora šutirao preko gola.

Gosti su potom preuzeli inicijativu, ali Nikšićani su odbili sve nalete. Kojašević je na drugoj strani koristio svaku priliku da udarcima sa distance ugorzi gol rivala , ali rezultat se nije mijenjao do kraja prvog dijela 0:0.

I onda, na startu nastavka gosti su poveli. Igrao se 49. minut kada je Moha probio po lijevoj strani i praktično spojio sa golom Šporara koji je iz blizine poslao loptu u mrežu.

Šest minuta kasnije Nikšićani su prokockali zicer. Kojašević je uposlio Ćetkovića, koji je izbjegao ofsajd zamku, izašao sam ispred golmana Slovana i šutirao pored stative.

Nedugo zatim, okvir gola je spasio Sutjesku, koja je u finišu pokušavala na sve načine da stigne do gola i nagrada je stigla u nadoknadi vremena. Ciger je šutirao nakon kornera Kojaševića, golman Slovana je odbio loptu, a Šofranac je pospremio u mrežu.

U dodatnih 30 minuta nije bilo velikih prilika, pa su penali odlučili ko će u drugo kolo.

U prve dvije serije iskorišćen je samo jedan penal (Nikolić), da bi na startu treće Vlaisavljević povisio na 2:0. Smanjio je Rafael uoči četvrte serije.

Potom su realizovana dva jedanaesterca, a onda je Bulatović prokockao meč-loptu, jer je šutirao viskoko preko loptu.

Ali, Giljen je nakon što je u drugoj seriji zaustavio Božikova, odbranio penal i Špoljaru, pa je slavlje kraj Bistrice moglo da počne...

Rival Nikšićanima u drugom kolu biće APOEL sa Kipra.

Izvor: RTCG