Novi remi Ajkula, prokockana 3 gola prednosti

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore remizirala je sa Grčkom 10:10 (3:3, 2:1, 4:4, 1:2), u utakmici drugog kola A grupe Svjetskog prvenstva u južnokorejskom Gvangdžuu.

To je drugi remi "akula" nakon što su u prvom kolu odigrale sa Srbijom takođe 10:10. Grčka je zabilježila prvi neriješen rezultat, nakon ubjedljivog startnog trijumfa protiv Južne Koreje 26:3.

Za konačan plasman u grupi odlučujući je duel Grčke i Srbije u trećem kolu, u kojem Crna Gora igra sa domaćinom Južnom Korejom (petak, 10:50h).

Odlučujući period igre bio je na druga polovina treće irva polovina četvrte dionice. "Ajkule" su preko osam minuta bile bez pogotka, nijesu pet puta za redom iskoristili igrača više, a za to vrijeme Grci su napravili seriju od 4:0 i preokrenuli na 10:9.

Izjednačenje je donio Aleksandar Ivović koji je pogodio sa igračem više, na dva i po minuta do kraja meča. Mogli su izabranici Vladimira Gojkovića do pobjede u zadnjim momentima meča, ali je Nikola Murušić pogodio stativu, mada ni Grčka nije realizovala svoje šanse

Mlađan Janović je bio najefikasniji u našem timu sa tri pogotka, Ivović je postigao dva, a po jednom u strijelce su se upisali Nikola Murušić, Đuro Radović, Draško Brguljan, Dragan Drašković i Bogdan Đurđić.

U grčkoj selekciji dvostruki strijelci bili su Aleksandros Gunas, Stilianos Argiropulos i Dimitros Skumpakis, dok su se po jednom upisali Kristodulos Kolomvas, Georgios Dervisis, Aleksandros Papanastasiu i Konstantinos Genidonias.

Izvor: RTCG