Rakonjac, Raičević i Fatić izborili plasman u polufinale teniskog turnira

Nikola Rakonjac, Boris Raičević i Dalibor Fatić izborili su plasman u polufinale Otvorenog prvenstva u tenisu, koje se održava u Bijelom Polju.

Naime, trećeg dana Otvorenog prvenstva odigrana su tri četvrtfinalna susreta u glavnom i dva u utješnom turniru, dok su još dva duela prekinuta zbog kiše.

U glavnom turniru, Nikola Rakonjac savladao je mladog Dimitrija Kuča rezultatom 9:3.

Polufinalista turnira, Nikola Rakonjac, za Radio Bijelo Polje istakao je da je odigrao kvalitetan meč od samog početka pa sve do kraja.

„Počeo sam veoma dobro, od starta poveo.  Dobro sam servirao što mi je olakšalo put do pobjede. Čestitam mom protivniku na odličnoj partiji, on će sigurno u budućnosti biti još bolji, jer je veoma talentovan i predstavlja budućnost bjelopoljskog tenisa.  U polufinalu me čeka Dalibor Fatić, od kojeg sam izgubio na prethodnom turniru, nadam se da će sada rezultat biti drugačiji“, dodao je Rakonjac.

U drugom meču programa Dalibor Fatić pobijedio je Aleksandra Rakonjca sa 9:6, dok je u posljednjem četvrtfinalu, i derbiju dana,  Boris Raičević eliminisao Milana Matijevića rezultatom 9:5.

U okršajima u utješnom turniru, Bojan Šutović slavio je protiv Ermina Karalića rezultatom 9:2, dok je u duelu dva veoma iskusna igrača, Predrag Tošič porazio Milana Đalovića rezultatom 9:6.

Preostala dva dvoboja četvrtfinala utješnog turnira su prekinuta, u prvom je Nemanja Drobnjak vodio 8:1 protiv Nikole Prebiračevića, prije nego što je kiša prekinula susret, dok je u drugom duelu koji je prekinut zbog nevremena, Sekule Damjanović imao prednost od 3:2 protiv Ahmeta Kučevića.

Sjutra su na programu mečevi polufinala glavnog turnira, u kojem će se sastati Dalibor Fatić i Nikola Rakonjac, i Matija Bulatović protiv Borisa Raičevića.

U utješnom turniru sjutra se nastavljaju prekinuti susreti, a nakon njih će se odigrati polufinalni dueli u kojem će igrati Bojan Šutović i Predrag Tošič, kao i pobjednici dva večerašnja prekinuta okršaja.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE