Odigrani mečevi osmine finala Otvorenog prvenstva Bijelog Polja

Drugog dana na Otvorenom prvenstvu Bijelog Polja odigrani su mečevi osmine finala u glavnom i utješnom turniru, kao i jedan susret četvrtfinala.

U okršajima u glavnom turniru, Matija Bulatović savladao je Seada Francu rezultatom 9:2,  košarkaški sudija i pobjednik prvog turnira, Boris Raičević, maksimalnim rezultatom porazio je mladog Nikolu Prebiračevića, dok je Dimitrije Kuč slavio protiv Alekse Obradovića sa 9:3.

Iskusni Milan Matijević pobijedio je Jasmina Omerhodžića rezultatom 9:2, Nikola Rakonjac eliminisao je Aleksandra Sošića sa 9:7, dok je Dojčilo Drobnjak predao meč Aleksandru Rakonjcu zbog povrede mišića.

U susretu četvrtfinala Matija Bulatović deklasirao je Momčila Drobnjaka rezultatom 9:0.

U utješnom turniru odigrani su dueli osmine finala, iskusni Milan Đalović savladao je sportskog novinara, Iliju Rakočevića, rezultatom 9:6, dok je Predrag Tošić eliminisao mladog Aleksu Obradović sa 9:3.

Ermin Karalić slavio je maksimalnim rezultatom protiv Vlada Lakićevića (9:0), Ahmet Kučević nadigrao je Vladimira Kuča sa 9:5.

U meču punom preokretu, Nemanja Drobnjak slavio je protiv Nenada Vukića rezultatom 9:8(7:5), Nikola Prebiračević eliminisao je Đorđa Šćepanovića sa 9:4.

Nakon pobjede protiv Vukića i plasmana u četvrtfinale, Nemanja Drobnjak, za Radio Bijelo Polje istakao je da je zadovoljan igrom i prolaskom u naredno kolo.

„Veoma interesentan susret, sa mnogo preokreta. Nekoliko poena je odlučilo pobjednika, bio sam mirniji u završnici tie-breaka i došao do pobjede. Čestitam Vukiću na odličnoj partiji, viđen je veliki broj dugih razmjena i mnogo dobrih poena. Meni predstoji težak meč u narednom kolu, ali vjerujem u svoju igru i nadam se pobjedi“, dodao je Drobnjak.

Sekule Damjanović nadvisio je Seada Francu rezultatom 9:6, dok je Bojan Šutović ubjedljivo savladao Darka Prebiračevića sa 9:1.

Danas sa početkom u 17 časova, na programu su dueli četvrtfinala u glavnom i utješnom turniru.

U glavnom turniru sastaju se Dimitrije Kuč i Nikola Rakonjac, Dalibor Fatić protiv Aleksandra Rakonjca, i najzanimljiviji okršaj dana u kojem će snage odmjeriti Boris Raičević i Milan Matijević.

U utješnom turniru igraju Milan Đalović protiv Predraga Tošića, Ermin Karalić  će prolaz u polufinale tražiti protiv Bojana Šutovića, Ahmet Kučević će se sastati sa Sekulom Damjanovićem, dok program zatvaraju Nemanja Drobnjak i Nikola Prebiračević.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE