MOSI: Bjelopoljcima 19 medalja na igrama

Posljednjeg takmičarskog dana na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama,  koje se održavaju u Sokocu, sportisti  iz Bijelog Polja osvojili su tri medalje, od čega jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu bronzanu.

Zlato je pripalo stonoteniserima, bez poraza do najsjajnijeg odličja Bijelo Polje su predstavljali: Vladimir Baričević, Elvin Čoković i Jovan Braunović. Sa klupe su ih predvodili Nenad Tošić i Anes Spahić. U finalu su savladali Berane rezultatom 4:3.

Srebro su osvojili biciklisti, a bronzom se okitila ženska planinarska ekipa, za koju je i nastupala Slađana Perunović, atletičarka i učesnica Olimpijskih igara, koja je osvojila i tri medalje za Bijelo Polje na igrama.

Rukometaši su razigravali od 4. do 6. mjesta, a rukometnu ekipu činili su juniori Jedinstva.

Atletičari su donijeli Bijelom Polju 14 medalja, muška i ženska ekipa zauzele su ekipno drugo mjesto iza domaćina, Sokolca. Uz srebrne tenisere i zlatne odbojkaše na pijesku, Bijelo Polje je završilo igre sa 19 medalja, od kojih je sedam zlatnih, devet srebrnih i tri bronzana odličja.

Igre se završavaju danas svečanom ceremonijom kada će se spustiti zastava igara, koju će preuzeti sljedeći domaćin Igara 2020. godine, Opština Nova Varoš.

Sveukupni pobjednik je ekipa grada domaćina. Sportisti Sokoca su dominirali u muškoj i ženskoj konkurenciji i zasluženo osvojili titulu najuspješnije ekipe na ovogodišnjim igrama.

Najbolja sportistkinja Igara je Mladena Petrušić- atletičarka Sokoca, koja je osvojila četiri zlatne medalje i postavila novi rekord MOSI u skoku u vis, dok je najbolji sportista Stefan Ćuković sa dvije zlatne.

U muškoj konkurenciji drugoplasirana je ekipa Pljevalja, a treće je Berane, dok je u ženskoj vicešampionska titula pripala  Priboju, dok je treće mjesto osvojila Požega.

Na 56. Međuopštinskim omladinskim sportiskim igrama učestvovalo je preko 2000 sportista iz 27 opština iz Crne Gore, Bosne i Hecegovine i Srbije.

Autor: Bojan Šutović

Foto: JU „Centar za sport i rekreaciju“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE