Futsaleri Pruške i ove godine igraju Ligu šampiona, Mekić poručuje da imaju više ciljeve

Prošlogodišnji prvaci Crne Gore, futsaleri Pruške, igraće i ove godine Ligu šampiona, koja će se od 5. do 9. septembra održati u Riminiju, u Italiji.

Iako su na Državnom prvenstvu ove godine bili četvrti, nakon što su na penale izgubili od ekipe Akapulko, Bjelopoljci su stekli pravo učešća u Ligi šampiona, jer je ovaj podgorički tim odustao od tog takmičenja.

“Osvojili smo Betis ligu, zatim kao četvrtoplasirani završili učešće na Prvenstvu Crne Gore, ali kako je ekipa Akapulko odustala, nama je kao dvostrukim osvajačima Betis lige, prošlogodišnjim šampionima Crne Gore, omogućeno da i ove godine igramo Ligu šampiona, tako da ćemo sigurno dati sve od sebe da pokažemo i dokažemo kvalitet bjelopoljskog i crnogorskog futsala, a sa ponosom ćemo predstavljati i  SC „Betis“, bez kojeg ne bi ni uspjeli ovo sve da postignemo“, kazao je za Radio Bijelo Polje kapiten Futsal kluba Pruška, Admir Mekić.

Bjelopoljci su se prošle godine našli među 32 najbolje ekipe u Evropi, a Mekić ističe da su im ove godine ciljevi veći.

„Ove godine Liga šampiona je jača nego prethodne, ali mi smo već postavili velike ciljeve, sada imamo i više iskustva, a sa pripremama počinjemo već za nekih 15 dana, kada ćemo imati i konačan spisak igrača koji će igrati Ligu šampiona, tako da vjerujemo da možemo napraviti mnogo bolji rezultat nego prošle godine“, poručio je kapiten Mekić.

Podsjetimo, Fustal klub Pruška i prošle godine je igrao Ligu šampiona, uspio je da prođe grupu, ali su izgubili na penale od rumunske ekipe.

Mekić je dodao da veliku zahvalnost duguju kompaniji "Franca", odnosno vlasniku Hilmiji Franca, koji su podržali i pomogli učeće ekipe Pruške u Ligi šampiona.

 

 

Autorka: Sanja Čujović

Foto: Futsal klub „Pruška“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE