Crna Gora nemoćna protiv Velike Britanije

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore nije uspjela da se plasira u četvrtfinale Evropskog prvenstva, pošto je u osmini finala poražena od Velike Britanije 92:71.

Crna Gora je loše otvorila meč, pa su Britanke tokom uvodne dionice imale deset poena viška (20:10).U drugoj dionici izabranice Jelene Škerović su reagovale, serijom 8:0 su stigle do izjednačenja, a nedugo zatim nakon trojke Sneže Aleksić i povele 27:26.

To je , međutim, bilo jedino vođstvo naše selekcije na meču. Britanke su na poluvrijeme otišle sa tri poena viška (44:41), da bi na startu treće četvrtine serijom 11:1 stigle do plus 13.

Do kraja tog dijela Crna Gora je uspjela da smanji na 69:60, a kada je početkom posljednje dionice Božica Mujović trojkom dovela "crvene" na minus šest 69:63 pojavio se tračak nade da je preokret moguć. Ipak, Britanke su ubrzo opet stekle dvocifrenu prednost i mirno privele meč kraju.

Britansku selekciju do pobjede i najvećeg uspjeha na šampionatima Evrope vodile su Temi Fegbeni sa 29 i Karli Samjuelson sa 28 poena.

Najefikasnija u crnogorskoj selekciji bila je Božica Mujović sa 16, dok su Milica Jovanović i Glori Džonson ubacile po 12 poena.

Britanke će u četvrtfinalu, u četvrtak u Beogradu, igrati sa Mađarskom.

Izvor: RTCG