Fudbaleri Jedinstva na pripremama, cilj plasman među prva tri mjesta na tabeli

Fudbaleri Jedinstva počeli su danas na gradskom stadionu pripreme za novu sezonu u Drugoj crnogorskoj ligi.

Uprava Jedinstva angažovala je šest pojačanja, od čega su dvojica bivši članovi kluba, Dragan Nikolić, koji je prošle sezone branio boje Otranta i Marko Bugarin, doskorašnji igrač Igala, zatim dva fudbalera iz Berana, Vuk Vulević i golman Zoran Aković, koji je po godištu omladinac.

Na pozajmicu iz Sutjeske stigao je Radule Krulanović, dok je šesto pojačanje u dosadašnjem dijelu prelaznog roka bivši fudbaler Jezera, Aldin Mušović, koji je inače Bjelopoljac, i on kao i Aković ima pravo igranja u omladinskom timu.

Trener Jedinstva, Sead Babača, za Radio Bijelo Polje kazao je da je plan kluba da se kompletan pripremni period odradi u Bijelom Polju.

„Planiramo da odigramo sedam kontrolnih utakmica, tri smo već zakazali i to prva već 9. jula ovdje na našem stadionu protiv Dečića, druga 14. jula u Mojkovcu protiv Brskova i treća četiri dana kasnije u Rožajama protiv Ibra. Zakazaćemo još četiri utakmice, čekamo protivnike iz okruženja koji će u međuvremenu  početi sa radom“, dodao je Babača.

Babača je naglasio da su ambicije kluba ove sezone da napravi  iskorak u odnosu na prošlu godinu.

„Ako dovedemo još par pojačanja koja smo zamislili, a mislim da hoćemo, cilj nam je da budemo plasirani među prve tri pozicije na tabeli, koje vode makar u baraž za Prvu ligu. Već u prvoj pripremnoj utakmici protiv Dečića, koji je ove godine jedan od najozbiljnih kandidata za plasman u društvo najboljih, imaćemo neke smjernice koliko ovaj tim može i sta se sve od njega može očekivati u predstojećoj sezoni“, istakao je Babača.

On je naveo da su klub u odnosu na prošlu godinu napustila dva Japanca, dok Igor Poček i Milivoje Mrdak trenutno imaju nerazriješen status, kao i da na treninzima borave dva bivša fudbalera Jedinstva, Eniks Kriještorac i Denis Banda, koji će pokušati da nađu angažman u Prvoj ligi, a ukoliko to ne uspiju postaće članovi Jedinstva.

Bjelopoljci u prvom kolu nove sezone, koja startuje 11. avgusta gostuju Mornaru, dok u drugoj rundi dočekuju Arsenal iz Tivta.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE