Rukometaši Jedinstva na Evropskom prvenstvu u rukometu na pijesku

Crnogorska reprezentacija u rukometu na pijesku učestovaće na Evropskom prvenstvu koje će od 2. do 7. jula biti održano u Poljskoj, a pet igrača iz RK “Jedinstvo” nalaze se na spisku selektorskog tandema Željka Rmandića i Bojana Deletića.

Na Evropskom prvenstvu uz trenera Rmandića, RK “Jedinstvo” predstavljaće i Nemanja Barac, Nikola Babović, Milun Danić, Bojan Varagić i Slobodan Zonjić.

Jedan od selektora na prvenstvu, Željko Rmandić za Radio Bijelo Polje istakao je da očekivanja za ovo takmičenje nisu velika, jer igrači nemaju iskustva u ovom sportu.

“Tek po drugi put učestvujemo na ovom takmičenju, s obzirom da u ovom sportu nemamo ligu, naša iskustva su vrlo skromna. Nemoguće je očekivati da možemo izboriti bolji plasman, jer su u našoj grupi velikani ovog sporta, Mađarska, Švedska, Francuska i domaćin, Poljska”, rekao je Rmandić.

On je naveo da će ovo prvenstvo biti jedno veliko iskustvo za sve, jer se nada ekspanziji ovog sporta u Crnoj Gori.

“Kod nas u Crnoj Gori, na primorju imamo izuzetne uslove za rukomet na pijesku, a to smo dokazali prošle godine organizacijom kadetskog Evropskog prvenstva u Ulcinju, kada smo dobili sve pohvale od EHF-a po pitanju organizacije”, naglasio je Rmandić.

Pored članova Jedinstva, na Evropskom prvenstvu igraće još Haris Suljević(Budvanska rivijera), Aleksandar Kastratović, Milija Kastratović i Vladan Kastratović (Komovi) i Nemanja Đurašković (Ivangrad).

Na šampionatu će nastupiti 20 reprezentacija podijeljenih u četiri grupe

Naša reprezentacija igraće u Grupi D sa Mađarskom, Švedskom, Poljskom i Francuskom.

Autor: Bojan Šutović

Foto: RSCG.me

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE