Dvije selekcije Meteora osvojile prvo mjesto u Ligi budućih šampiona

Fudbaleri Meteora, u kategoriji 2006. i 2010. godište, osvojili su prvo mjesto u Ligi budućih šampiona, koja je u protekla četiri mjeseca igrana u balonu SC „Betis“.

U kategoriji 2006. godište, Meteor je u finalu pobijedio Sjevernu Zvijezdu B nakon boljeg izvođenja penala rezultatom 3:2, dok je u regularnom toku bilo 1:1.Treće mjesto u ovoj uzrasnoj kategoriji osvojila je Sjeverna Zvijezda B, a za najboljeg igrača proglašen je Ivan Mrdak, iz redova šampiona.

U  2008. godištu, Sjeverna Zvijezda je u susretu za titulu savladala Meteor rezultatom 3:0. Treće mjesto pripalo je Gorštaku iz Kolašina. Golman Meteora, Daris Hot, proglašen je za najboljeg u ovom uzrastu.

U najmlađoj generaciji, 2010. godište, za pehar su se borile dvije ekipe Meteora,  Meteor A nadigrao je Meteor B rezultatom 3:1. Treće mjesto osvojila je ekipa Serdara iz Mojkovca. Priznanje za najboljeg igrača u ovoj kategoriji pripalo je igraču Meteora, Sergeju Karadžiću, dok je najbolji golman, takođe član šampionskog tima, Petar Obradović.

Trener Meteora, Novo Čujović, za Radio Bijelo Polje kazao je da je njegov tim napravio veliki uspjeh plasmanom četiri selekcije u finalnim susretima.

„Čestitam mojim  igračima, ponosan sam na sve njih, jer smo mi sveukupni pobjednici lige, sa dva zlata i dva srebra, iza nas je Sjeverne Zvijezda sa jednim zlatom, srebrom i bronzom. Tokom čitave lige viđen je kvaliten fudbal, sa mnogo dobrih poteza i lijepih golova“, istakao je Čujović.

Sve polufinalne i finalne utakmice sudio je profesionalni futsal sudija, Branko Stanić.

Nagrade za najbolje obezbijedio je bjelopoljski fudbalski internacionalac, Žarko Korać.

Pehare pobjednicima uručili su bivši i sadašnji fudbaleri Jedinstva, Haris i Denis Banda, Dragan Nikolić i Ljubomir Đurović.

Prijatelji i sponzori lige bili su: Bemaks, Elan Plav, Tara Aerospejs,  JU „Dom Starih“, butik „Elegant“ i Knjaz Miloš.

Autor: Bojan Šutović

foto: FK „Meteor“

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRZAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE