Sportski duh i humanost ispunili SC „Nikoljac“

Humanitarni turnir u rukometu održan je danas u SC „Nikoljac“, a sva prikupljena sredstva biće donirana korisnicima Dnevnog centra „Tisa“ i Male grupne zajednice.

Učešće na današnjem turniru uzeli su rukometni klubovi TREBJESA NOA (Nikšić), „Bek“ (Podgorica), „Komovi“ (Andrijevica), „Stella“ (Bijelo Polje), MRK i ŽRK „Jedinstvo“, a turnir je odigran u muškoj i ženskoj kategoriji.

U muškoj kategoriji najbolja je bila ekipa iz Andrijevice, dok su u ženskoj konkurenciji pobjedu odnijele rukometašice nikšićke „Trbjese NOA“.

Jedan od pokretača humanitarne akcije i trener ženske rukometne ekipe “Jedinstvo”, Marko Stojanović, kazao je da je ovo drugi put da organizuju turnir sa ciljem da pomognu djeci i mladima sa smetnjama u razvoju.

„I ove godine odziv je bio sjajan, pored sportista, uključile su se i brojne kompanije i firme, koje su takođe dali veliki doprinos. Zadovoljstvo je bilo vidjeti osmijehe djece, dok su se slikali i družili sa rukometašima. Same utakmice bile su nekako u drugom planu, jer nam je i cilj bio da djeci i mladima iz „Tise“ predstojeće praznike učinimo ljepšim, kao i da cjelokupnoj zajednici ukažemo na važnost pružanja pomoći onima kojima je to zaista potrebno“, naglasio je Stojanović.

Kako je objasnio, zbog datuma organizovanja veći je odziv bio ženskih rukometnih klubova, a očekivali su i veću uključenost građana, jer je ipak riječ o humanitarnom događaju.

„Svoj doprinos realizaciji ove važne akcije za društvenu zajednicu doprinos dali su firma „Md Kolić“, pekara „Šar“, JU Gimnazija“ Miloje Dobrašinović“, Moto klub „Gromovi“ i Zaštitna radionica „Zlatne ruke“. Drago mi je što su uvidjeli značaj onoga što radimo, a nadam se da će naredne godine odziv biti i veći, kako klubova, tako i privrednika i sugrađana, jer želimo da ovaj turnir preraste u tradiciju i da svake godine pomognemo najugroženije članove našeg društva“, rekao je trener ženske rukometne ekipe “Jedinstvo”, Marko Stojanović.

Zadovoljstvo što su bili učesnici humanitarnog turnira iskazao je trener pobjedničke ekipe u ženskoj kategoriji „Trebjesa NOA“, Miloš Perović.

„Organizovanje ovakvih događaja zaista je od ogromnog značaja, zato bih i čestitao kolegama iz Bijelog Polja što su pokrenuli ovakvu akciju, koja je prije svega humanitarna, a ujedno i važna za popularizaciju rukometa. Vjerujem da je i publika uživala, jer je bilo mnogo dobrih utakmica“, rekao je Perović i poručio da će se sigurno i naredni put rado odazvati ovakvoj humanitarnoj akciji.

Humanitarni turnir u Bijelom Polju treba da posluži kao primjer svim gradovima Crne Gore, jer je mnogo onih kojima je pomoć potrebna, smatra trener podgoričkog kluba „Bek“, Branko Đurović.

„Impresioniran sam današnjim turnirom i drago mi je što smo mi bili njegov dio. Djeca su uživala u rukometu, jer su i oni shvatiili da smo prije svega došli da bi pomogli mališanima sa smetnjama u razvoju, a ne da bi odnijeli trijumf. Nadam se da ćemo u narednoj godini i mi biti organizatori slične humanitarne akcije, jer je ovo zaista divan gest“, podvukao je trener podgoričkog kluba „Bek“, zahvaljujući se organizatoru na pozivu.

Direktor JU Dnevni centar „Tisa“, Ensad Omerović, zahvalio se svim ljudima dobrog srca koji su učestvovali u turniru, da bi pomogli korisnicima ove ustanove.

„Na jedan divan način su rukometaši danas pokazali da su djeca sa smetnjama u razvoju dio zajednice i da uvijek tako treba i da bude. Za naše korisnke iz „Tise“ i Male grupne zajednice ovo je bio veliki dan, po prvi put u životu su imali priliku da se druže sa rukometašima i provedu divno vrijeme sa sjajnim sportistima“, istakao je Omerović.

Danas su proglašeni i najbolji strijelci turnira, u muškoj konkurenciji ta titula je pripala Luki Foliću iz kluba „Komovi“, dok je u ženskoj bila Bojana Koprivica iz RK „Trebjesa NOA“.

Takođe, izabrani su i najbolji u rukometnom klubu „Jedinstvo“ u 2017. godini. Među pionirkama posebno se istakla Ema Kolić, dok je najbolja igračica Ivana Korać. Najbolji kadet RK „Jedinstvo“ je Nikola Jelić, a u 2017. sjajan je bio Slobodan Zonjić, kojem je i pripala titula najboljeg igrača.

Autorka i foto: Sanja Čujović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. 

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA WEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE