32 ekipe u malom fudbalu na Majskim susretima u Zatonu

Sportsko- zabavna manifestacija  “Majski susreti - Zaton 2019“, trinaesta po redu, koju organizuje nevladina organizacija „21. maj- Zaton“, zvanično je počela danas na  terenu osnovne škole ,,Braća Ribar“.

Prije intoniranja himne, i kulturno zabavnog programa, fudbalsku loptu su donijeli članovi moto kluba ,,Sokolovi“ iz Berana, i ozvaničili početak finala ovogodišnjeg turnira na kojem učestvuju 32 ekipe.

Predsjednik Opštine Petar Smolović, u ime Opštine čestitao je pristutnima Dan nezavinosti Crne Gore.

“Na ovaj dan prije 13 godina, Crna Gora je obnovila nezavisnost, odnosno povratila hiljadugodišnju državnost. Bijelo Polje i Zaton su dali veliki doprinos. Na današnji dan, lijepo je što se organizuju ovi susreti, želio bih da i oni kao Crna Gora traju hiljadu godina. Zahvalio bih se nevladinoj organizaciji „21.maj -Zaton“, koja je idejni tvorac i organizator svega ovoga,  kao i da se zahvalim Moto klubu „Sokolovi“ iz Berana, koji svake godine podignu nivo ovog skupa“, dodao je Smolović, uz nadu da će u budućnosti biti još ovakvih događaja.

Jedan od organizatora, Ivan Bojović, zahvalio se svim sponzorima koji su pružili neizmjernu podršku, i prisutnima čestitao Dan nezavisnosti.

„Po trinaesti put uzastopno organizujemo „Majske susrete“, a od prije dvije godine u formatu od dva dana. Ovo je jedini turnir u regionu gdje su prijave i učešće besplatni. Zahvalio bih se svim kompanijama koje su nam pomogle, jer bez njih ne bismo mogli da organizujemo ovakav turnir. U ime organizatora želim svima da se lijepo provedete u Zatonu i ponesete lijepe uspomene i neka pobjedi najbolji“, istakao je Bojović.

Posthumnu plaketu organizator je uručio za Marka Bajčetića, plaketu je primio njegov brat od strica Nikola Bajčetić.

Zahvalnicu za doprinos u medijskoj promociji „Majskih susreta“ dobio je novinar, Milovan Novović.

Pokrovitelj manifestacije koja ove godine traja dva dana je Opština Bijelo Polje i Turistička organizacija Bijelo Polje,  generalni sponzor je tradicionalno Nikšićka pivara, zlatni komanija Bemax, a ponosni klub “Sparta”, dok je oficijalni sponzor mineralna voda „Rada“.  Medijski sponzori su Radio Bijelo Polje, televizija “Sun”, dnevne novine “Dan“  i TV MNE Sport. 

Voditelj programa Majskih susreta je novinar Milovan Novović.

Nagrada za osvojeno prvo mjesto iznosi 1000 eura, drugo 500, a treće mjesto 100eura. Najboljem igraču i golmanu će pripasti po 50 eura, a organizatori su pripremili i iznenađenja za posjetioce.

 

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE