Budvanska rivijera prvi finalista Kupa Crne Gore za rukometaše

Rukometaši Budvanske rivijere savladali su danas u Bijelom Polju Partizan iz Tivta rezultatom 20:18, u susreta polufinala Kupa Crne Gore.

Meč je prelomljen u 59. minutu kod rezultata 19:18,  kada je golman Budvana, Haris Suljević, odbranio sedmerac Đorđu Peruničiću, da bi u sljedećem napadu ,Marko Zeković, svojim pogotkom i defitinitivno odlučio pobjednika.

Igrač Budvanske rivijere, Marko Radoman, za Radio Bijelo Polje kazao je da je veoma srećan zbog ulaska njegovog tima u finale.

„Viđena je odlična utakmica, Partizan je bio favorit prije meča, ali nismo se predavali nijednog trenutka. Znali smo da možemo pobijediti samo ako damo sve od sebe, to nam je i bio cilj i uspjeli smo. Pokazali smo srce na terenu, moram da budem ponosan na moje saigrače“, naglasio je Radoman.

On je takođe dodao da mu je svejedno ko će im biti protivnik u finalu, jer će oni sigurno biti spremni i motivisani da dođu do šampionskog pehara.

Trener Partizana, Dejan Stjepčević, za Radio Bijelo Polje istakao je da je Budva zasluženo slavila i da je njegov tim napravio veliki broj grešaka na ovom susretu.

„Vratili smo se u meč u drugom poluvremenu, ali opet smo napravili nekoliko tehničkih grešaka, što nas je koštalo na kraju. Čestitao bih Budvanima na odličnoj partiji i fer borbi. Što se čitave sezone tiče, nisam zadovoljan, smatram da je ova ekipa mogla mnogo više, napravićemo neke promjene i nadam se da ćemo spremni  ući u narednu sezonu“, zaključio je Stjepčević.

Budvane je do pobjede vodio  Petar Eraković sa sedam golova, dok je Marko Zeković postigao četiri, od toga dva gola u poslednjih tri minuta utakmice.

Kod Partizana najefikasniji je bio Đorđo Peruničić sa pet pogodaka, četiri je dao Mile Ćuzović, dok je Nemanja Drakulović tri puta pogodio mrežu protivnika .

Budvanska rivijera u sjutrašnjem finalu sastaće se sa pobjednikom drugog polufinala Jedinstvo/Komovi, taj meč se igra sjutra od 18 časova.

RK „Budvanska rivijera“: Haris Suljević, Božo Brnović, Goran Vidović, Aleksa Lasica, Dragan Jelušić 1, Velimir Đonović, Nebojša Lakić 1, Marko Zeković 4, Marko Radoman 1, Radivoje Đodić 2, Luka Novaković 3, Boris Šćepanović 1, Petar Eraković 7, Luka Nikolić  Trener: Dejan Dragnić

RK „Partizan“: Martin Čolo, Mile Ćuzović 4, Gavrilo Samardžić, Đorđo Peruničić 5, Dražen Mandić 1, Aleksa Perišić 1, Ivan Čule, Balša Dobrović, Filip Blečić, Nemanja Drakulović 3, Jakov Sinđić, Marko Teskera, Marko Drašković 2, Bogdan Međedović, Veselin Drakulović 2, Vuk Kaluđerović  Trener: Dejan Stjepčević

Sudije: Ivan Vujačić, Bogdan Kaluđerović

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE