Polufinalni turnir za mlađe pionire: Jedinstvo slavilo protiv Budućnosti

Košarkaši Jedinstva savladali su Budućnost Voli rezultatom 71:63, u susretu trećeg kola polufinalnog turnira Idea lige mladih za mlađe pionire.

Uprkos porazu, Podgoričani su se plasirali na završni turnir, jer je odlučivala koš razlika.

Prolaz ekipi Budućnosti donio je mladi Lazar Rakočević pogođenim šutem sa distance na sekundu prije kraja meča.

Košarkaš Budućnosti, Lazar Rakočević, istakao je da je veoma srećan jer je on svojim šutem doprinio prolasku ekipe na finalni turnir.

„Odigrali smo lošu utakmicu, ali na našu sreću izvukli smo se. Morali smo da idemo na pobjedu u ovom meču, a ne da branimo ovih devet razlike. Ali idemo dalje, već počinjemo pripreme za završni turnir, nadam se da ćemo tamo pokazati bolju igru. Čestitao bih ostalim ekipama na fer borbi i dobroj košarci u ova tri dana“, naglasio je Rakočević.

Trener Jedinstva. Damjan Knežević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je njegov tim danas odigrao dobar meč, ali da ostaje žal što nisu uspjeli da ostvare željenu pobjedu od minimum devet poena prednosti.

„Čestitam mojim momcima na dobrim partijama u sva tri meča, malo nam je nedostajalo da se plasiramo na završni turnir. Budućnost i Anagastum zasluženo idu dalje i želim im sve najbolje na finalnom turniru“, dodao je Knežević.

Najefikasniji kod Podgoričana bio je Todorović sa 22, Kalezić je dodao 18.

Kod Jedinstva najbolji je bio Hodžić sa 19, pratio ga je Stefan Jocović sa 18, dok je Ljubomir Jocović upisao 11.

Nakon tri kola , po dvije pobjedu ostvarili su Anagastum, Budućnost i Jedinstvo, dok je Galeb bez pobjede. Na finalni turnir zbog bolje koš razlike, plasirali su se Budućnost i Anagastum.

KK „Jedinstvo“: Perišić 3, Šćekić 10, Bugarin, Hodžić 19, Radović 2, Krunić, Jokić 6, Damjanović, Jocovic Lj. 11, Jocović V., Jocović S. 18, Milić, Smolović 2 Trener: Damjan Knežević.

KK „Budućnost“: Kalezić 18, Bečić, Todorović 22, Vujošević 2, Pejović, Mugoša 4, Tomović 2, Brajović 6, Rakočević 2, Đaletić 4, Kruščić 3 Trener: Milan Anđelić.

Sudije: Borko Raičević, Kasim Bajrović, Sava Ćetković.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE