Polufinalni turnir za mlađe pionire: Anagastum slavio protiv Jedinstva

Košarkaši Anagastuma iz Nikšića savladali su Jedinstvo rezultatom 54:42, u utakmici drugog kola polufinalnog tunira Idea lige mladih za mlađe pionire.

Trener Anagastuma, Rade Petrić, kazao je za Radio Bijelo Polje da su ga njegovi mladi momci prijatno iznenadili pristupom u ovom meču, jer su veoma brzo zaboravili sinoćnji poraz i danas odigrali perfektan meč.

„Čestitam mojim momcima na izvanrednoj partiji, pokazali su veliku energiju u ovom meču i zasluženo došli do pobjede, koja nam otvara put do finalnog turnira. Sjutra nam je potrebna pobjeda protiv Galeba, daćemo sve od sebe da je ostvarimo i da odemo na završni turnir“, dodao je Petrić.

Mladi košarkaš Jedinstva, Ognjen Jokić, istakao je kako je njegov tim tokom čitavog meča bio u zaostatku, i da im je bilo veoma teško rezultatski da se vrate u meč.

„Odigrali smo solidan meč, imali smo šansu u poslednjem periodu da se vratimo, ali nažalost nismo je iskoristili. Ostaje nam poslednji meč protiv Budućnosti, u kojem ćemo dati sve od sebe da ispravimo neke greške sa ove utakmice“, rekao je mladi Jokić.

Najefikasniji kod Nikšićana bio je Bulatović sa 21 poenom, dok je Todorovič dodao 9.

Kod poraženog tima najbolji je bio Jokić sa 10 poena, Perišić i Hodžić su upisali po šest.

Nakon završenog drugog kola, prva na tabeli je Budućnost Voli sa dvije pobjede, polovičan učinak imaju Jedinstvo i Anagastum, dok je Galeb bez pobjede.

Sjutra sa početkom u 11 časova na programu je poslednje kolo, prvi na teren izlaze Anagastum i Galeb, dok dva sata kasnije igraju Jedinstvo i Budućnost Voli.

KK „Jedinstvo“: Perišić 6, Šćekić 5, Bugarin, Hodžić 6, Radović, Krunić, Jokić 10, Damjanović, Jocovic Lj. 3, Jocović V., Jocović S. 5, Milić 5, Smolović 2 Trener: Damjan Knežević.

KK „Anagastum“: Vujačić, Jovanović, Mandić 6, Gobović, Đurković, Damjanović 7, Perović, Bulatović 21, Šakotić 3, Perović, Todorović 9, Miljanić 8, Ćirović, Ašanin, Bjelica Trener: Rade Petrić.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE