Srednjoškolac Matija Đurović najbolji u trci na 1000m na državnom prvenstvu

Učenik Elektro-ekonomske škole, Matija Đurović, osvojio je prvo mjesto u trci na 1000m na državnom takmičenju u atletici, održanom juče u Danilovgradu.

Mladi Matija Đurović, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ovo takmičenje dokaz koliko truda i ulaganja je potrebno da bi se neki cilj ostvario.

„ Treniram atletiku već pet godina, ovo je mnogo težak sport,  ko god se bavio atletikom zna da jednostavno zavisimo sami od sebe. Na ovom takmičenju sam predstavljao svoju školu i grad, škola je ispoštovala sve što sam od njih tražio. Osvojio sam prvo mjesto sa rezultatom 2:46, na opštinskom takmičenju sam trčao pet sekundi brže, ali dug put je učinio svoje“, istakao je Đurović.

On se takođe zahvalio školi, koja je svojim zalaganjem pomogla da učestvuje na prvenstvu, na čelu sa profesorom fizičkog vaspitanja,  Igorom Šćepanovićem.

„Nadam se da će mi Školski sportski savez omogućiti da predstavljam svoju školu i grad na Svjetskom školskom prvenstvu, koje će se ove godine održati u Splitu“, zaključio Đurović.

 

Autor: Bojan Šutović

Foto: Elektro-ekonomska škola

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE