COK organizovao Olimpijski karavan u Bijelom Polju

U sklopu priprema za organizaciju i promotivnih aktivnosti Igara malih zemalja Evrope, koje će se od 27. maja do 1. juna održati u Crnoj Gori, Crnogorski olimpijski komitet organizovao je danas u Bijelom Polju  Olimpijski karavan.

Predsjednik COK-a, Dušan Simonović,  pozdravio je sve Bjelopoljce i sve prijatelje sporta koji su došli da isprate ovaj Olimpijski karavan.

„Nažalost, nije moglo biti organizovano takmičenje u Bijelom Polju, najviše zbog daljine u odnosu na ostale gradove. Ali smo htjeli olimpijski duh da malo prenesemo i na sjever Crne Gore. Ovo će biti veliko takmičenje za nas, prvo koje organizujemo ovakve vrste. Nadam se da će ovo takmičenje proteći na najbolji mogući način“, istakao je Simonović.

V.d direktora JU“Centra za sport i rekreaciju“, Marko Maslovarić, kazao je da na zadovoljstvo svih građana Bijelog Polja Olimpijski karavan upravo kreće iz našeg grada, sa ciljem promocije Igara malih zemalja, jer je Bijelo Polje centar sporta na sjeveru Crne Gore.

„Sportski duh, začet u velikom broju sportista, naših sugrađana, koji su sa posebnim uvažavanjem i ponosom nosili dres Jedinstva, i reprezentovali svoju ulicu, naselje, grad i državu, danas je utemeljen u preko 2000 sportista svih uzrasnih kategorija, koji svakodnevno posjećuju sportska borilišta u gradu pored Lima“, rekao je Maslovarić.

On je istakao da vjeruje će Olimpijski karavan pored osmijeha svih mališana i njihove radosti, na duh olimpizma, prenijeti i dozu gorštačkog mentaliteta ovog stanovništva, ali i dobri duh bjelopoljske čaršije.

„Pored svega i duh tolerancije, sloge, mira, međuljudskog uvažavanja, duh Jedinstva, koji vjekovima štiti ovaj naš grad i tjera nas da budemo bolji ljudi i komšije, snažniji i jači za sve životne utakmice i iskušenja“, naveo je Maslovarić.

Maslovarić je na kraju zaključio „Želim da prenesete djelić tog duha svim učesnicima Igara malih Evrope uz poruku da pored igre, prijateljstva i druženja, pobjedu ponesu najbolji“.

Na Gradskom trgu, u organiziciji JU“Centra za sport i rekreaciju“ prezentovani su sportovi atletika, košarka i odbojka kroz pokazne treninge  atletskog, odbojkaškog i košarkaškog kluba Jedinstvo iz Bijelog Polja.

Olimpijski plamen zapalio je kapiten OK “Jedinstvo Franca”, Vladan Rudić.

Slogan igara biće „HOW BIG WE ARE“ (Koliko smo jaki).  Na ovogodišnjim igrama učestvovaće preko 900 sportista u 10 sportova, a to su atletika, plivanje, košarka, džudo, streljaštvo, stoni tenis, tenis, odbojka, odbojka na plaži i boćanje.

Nakon Bijelog Polja, karavan se seli 25. aprila u Podgoricu, na platou Capital Plaze,  promocija IMZE obaviće se od 11 do 13 časova.

Olimpijski karavan danas je posjetio Bijelo Polje, a centralni dio je održan na gradskom trgu, a igre malih zemalja održaće se u Budvi, Baru, Podgorici, Tivtu i na Cetinju.

Autor i foto: Bojan Šutović

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE