Mulić: Imamo odlične preduslove za razvoj biciklizma (video)

19 April 2024

Najnovije vijesti

Mulić: Imamo odlične preduslove za razvoj biciklizma (video)

Gostujući u emisiji ,,Sportski magazin“, Radija Bijelo Polje, osnivač bjelopoljskog kluba MFR-Tempo, predsjednik Savjeta vozača, član Upravnog odbora Bickilističkog saveza, Demir Mulić, kazao je da je uvjeren da će biciklizam u Crnoj Gori krenuti dobrom putanjom, koju je, kaže, sanjao kao dijete.

,,Važna primarna aktivnost jeste omasovljavanje ovog sporta, jer u Crnoj Gori imamo 20 do 30 takmičara, što nije dobro. Pred nama je svijetla budućnost u ovom sportu za koji imamo odlične preduslove za razvoj istog’’, smatra Mulić.

,,Ono što je u ovom trenutku potrebno jeste da se zatraži pristup našeg Saveza međunarodnoj biciklističkoj Uniji UCI. Nadamo se prijemu Uniji kroz neka tri mjeseca, kada ćemo dobiti licence i krenuti sa takmičenjima. Nažalost, malo kasnimo za sezonom, ali već sledeće godine imamo ogromne planove i ambicije“, naglasio je Mulić.

Govorio je i o stanju biciklizma u Bijelom Polju, i najavio brojna takmičenja i MTB kampove. Bijelo Polje kao opština uvijek je pomagala ovaj sport, i nadam se da će tako biti i u budućnosti“, podvukao je Mulić.

,,Želja i cilj mi je da podarim svom gradu nešto što će biti tradicionalno, a sigurno da podrška Opštine neće izostati. Sve je više cikloturista koji obilaze naše krajeve, ali nemaju gdje da prenoće, osim u hotelima. Imam viziju da napravimo BIKE park gdje će moći i djeca da se okupljaju, da provedu svoje slobodno vrijeme i druže se“, zaključuje Mulić, koji savjetuje mlade u našem gradu da se više posvete zdravim stilovima života.

Repriza emisije ,,Sportski magazin" biće emitovana večeras na talasima Radija Bijelo Polje od 20:15 časova.

 

AUDIO SNIMAK

Autorka: Eldina Bećirović

Foto i video: Vladimir Jelić

Tonska realizacija: Sanida Kajević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE

 

Radio-streaming

 RBP NA DRUŠTVENIM MREŽAMA