Totenhem prošao uprkos porazu, Liverpul opet bolji od Porta

Fudbaleri Totenhema i Liverpula plasirali su se u polufinale Lige šampiona.

"Spursi" su prošli uprkos porazu od Sitija na "Etihadu" 4:3, zbog pravila gola u gostima, jer su prvi meč dobili rezultatom 1:0. Redsi su i u revanšu bili bolji od Porta. Nakon pobjede na "Enfildu" 2:0, večeras je bilo 4:1 u Portugalu.

Londonski klub u polufinalu Lige šampiona igraće protiv Ajaksa koji je juče eliminisao Juventus ukupnim rezultatom 3:2.

Početak utakmice na stadionu Etihad bio je haotičan, s obzirom na to da je u prvih 11 minuta viđeno čak četiri gola.

Siti je poveo pogotkom Rahima Sterlinga u četvrtom minutu, da bi u sedmom Heung-min Son donio izjednačenje. Isti igrač je samo tri minuta kasnije sjajnim udarcem sa oko 12 metara lijevo iskosa donio preokret Totenhemu, ali je Siti već u narednom napadu došao do izjednačenja preko Bernanrda Silve.

Novi preokret uslijedio je u 21. minutu, a ponovo se u listu strijelaca upisao Sterling, da bi Siti u 54. minutu golom Serhija Aguera došao do vođstva od 4:2 i rezultat koji ga vodi u polufinale.

Djelovalo je da tim Maurisija Poketina nema odgovor na igru Sitija, ali je u 73. minutu Fernando Ljorente poslije kornera s lijeve strane savladao Edersona za 4:3.

Uslijedila je video provjera (VAR) zbog sumnje da je Španac zakačio loptu rukom, što se i vidjelo na usporenom snimku, ali sudija Čunejt Čakir ipak nije poništio gol.

Mančester siti u trećem minutu sudijske nadoknade vremena došao je do petog gola na utakmici, gol je postigao Sterling, ali je on ipak poslije velike proslave gotovo cijelog stadiona poništen zbog ofsajda Aguera.

Liverpul će igrati protiv Barselone. Katalonci su juče izborili plasman u polufinale Lige šampiona eliminisavši Mančester junajted 4:0.

Ekipa Jirgena Klopa drugu godinu zaredom došla je do polufinala najjačeg evropskog takmičenja, a pitanje plasmana praktično je riješeno golom Sadija Manea u 26. minutu na asistenciju Mohameda Salaha.

Egipatski reprezentativac je u drugom dijelu meča, odnosno u 65. minutu povisio na 2:0, da bi Porto preko Edera Militaa u 69. postigao počasni pogodak.

Roberto Firmino je u 77. minutu na asistenciju Džordana Hendersona ponovo doveo Liverpul do dva gola prednosti, da bi konačan rezultat u 84. postavio Virdžil van Dajk.

Domaćin je u većem dijelu meča bio bolji rival, a posebno u prvom poluvremenu kada je imao par dobrih prilika, ali je mreža golmana Alisona ostala netaknuta.

 

Izvor: RTCG