Završena regionalna školska takmičenja u futsalu, košarci i šahu za osnovce

Osnovna škola „Salko Aljković“ iz Pljevalja osvojila je prvo mjesto u fudbalu u muškoj konkurenciji, na regionalnom takmičenju za osnovce, održanom danas na poligonu gradskog stadiona.

Pljevljaci su u finalu savladali Osnovnu školu „Risto Ratković“ iz Bijelog Polja, nakon penala 3:1, u regularnom dijelu igre bilo je 2:2.

Mladi Luka Lečić, učenik šampionske škole  iz Pljevalja, kazao je za Radio Bijelo Polje da je ponosan što je predstavljao svoju školu i grad na jednom ovakvom takmičenju.

„Čitav turnir je bio veoma dobro organizovan, sve utakmice su bile zanimljive. Atmosfera na tribinama je  bila dobra, navijači svih škola su bili fenomenalni. Mi smo se borili u svim mečevima, dali smo sve od sebe. U finalnom meču posle 0:2, uspjeli smo da se vratimo i posle penala osvojimo prvo mjesto“, istakao je Lečić.

On je dodao kako se nada da će i na državnom turniru odigrati kako znaju i izboriti visok plasman.

U ženskoj konkurenciji  najbolja je bila OŠ „Bratstvo i jedinstvo“ iz Rožaja, koja je u finalu bila bolja od bjelopoljske osnovne škole „Rifat Burdžović Tršo“  rezultatom 3:1.

Na takmičenju u košarci za dječake, koje je održano u hali „Nikoljac“, prvo mjesto osvojila je škola „Vuk Karadžić“ iz Berana savladavši u finalu pljevaljsku osnovnu školu „Ristan Pavlović" rezultatom 37:26.

U kategoriji djevojčica najbolja je bila škola „Risto Ratković“ koja je u finalu nadigrala učenike škole “ Salko Aljković“ iz Pljevalja rezultatom 23:13. 

Najbolja igračica finalnog meča, i učenica šampionske škole, Anja Obradović, za Radio Bijelo Polje kazala je da je njena ekipa zasluženo osvojila prvo mjesto na današnjem takmičenju.

„Na početku finalnog meča bilo je veoma gusto, ali smo mi našom dobrom odbranom povele i stečenu razliku mirno sačuvale do kraja. Poslije ovog prvog mjesta stekle smo pravo učešća na državnom prvenstvu, nadam se da ćemo se dobro pripremiti i za taj turnir, i da ćemo tamo predstaviti našu školu na pravi način i osvojiti neko od prva tri mjesta“, zaključila je mlada Anja Obradović.

Pored košarke i futsala,  u prostorijama šahovskog kluba „Dr. Ljubomir Đurđić“ organizovano je takmičenje u šahu za osnovce.

Prvo mjesto zauzela je OŠ „Ristan Pavlović“ iz Pljevalja, dok je drugo mjesto osvojila  bjelopoljska osnovna škola „ Mladost“ iz Kanja.

Školska takmičenja organizuje JU „Centar za Sport i rekreaciju“ , u saradnji sa školskim sportskim društvima,  kojima koordinira profesor fizičke kulture Drago Fatić.

Autor: Bojan Šutović

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE