Milvoki i Hjuston sigurni i ubjedljivi na početku plej-ofa

Košarkaši Milvokija pobijedili su u noći između nedjelje i ponedjeljka na svom terenu ekipu Detroita sa ubjedljivih 121:86, u prvoj utakmici četvrtfinalne serije plej-ofa NBA lige.

Janis Adetokumbo je predvodio listu od sedam igrača Milvokija koji su meč završili sa dvocifrenim učinkom. On je ubacio 24 poena uz 17 skokova, Džordž Hil je dodao poen manje, Erik Bledso je postigao 15, a Bruk Lopes i Kris Midlton po 14 poena.

U poraženom timu, koji je ponovo igrao bez povrijeđenog Blejka Grifina, najbolji je bio Luk Kenard sa 21 poenom. Andre Dramond je postigao 12 poena prije nego što je isključen zbog faula nad Adetokumbom.

Milvoki je već poslije prve četvrtine imao prednost od 20 poena, da bi ona u jednom trenutku iznosila i 41.

Naredni meč ove četvrtfinalne serije Istoka igra se, takođe, u Milvokiju u noći između srijede i četvrtka.

Prednost od 1:0 na startu plej-ofa Zapadne konferencije stekao je Hjuston koji je na svom terenu slavio protiv Jute sa 122:90.

Hjuston je tokom većeg dijela meča imao dvocifrenu prednost, Juta je sredinom treće dionice uspjela da priđe na pet poena zaostatka, ali je onda uslijedila nova serija domaćeg tima koji je na kraju stigao do ubjedljivog trijumfa.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Džejms Harden sa 29 poena, uz deset asistencija i osam skokova, Erik Gordon je ubacio 17 poena, Klint Kapela poen manje.

U redovima Jute istakao se Rudi Gober sa 22 poena i 12 skokova.

Drugi meč je na programu u noći između srijede i četvrtka.

Portland je ranije sinoć pobijedio Oklahomu sa 104:99 predvođen Demijanom Lilardom koji je ubacio 30 poena, dok je Boston je bio bolji od Indijane sa 84:74.

 

Izvor: RTCG