Barsa slavila u Mančesteru, Ajaks i Juve remizirali

Fudbaleri Barselone pobijedili su Mančester junajted 1:0 na Old Trafordu, dok je Ajak remizirao protiv Juventusa 1:1 na Johan Krojf areni u prvim utakmicama četvrtfinala Lige šampiona.

Fudbaleri Barselone pobijedili su u gostima Mančester junajted sa 1:0 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Katalonci su do jedinog gola na utakmici došli u 12. minutu iz prve prilike. Lionel Mesi je s lijeve strane centrirao na drugu stativu gdje je Luis Suares šutirao glavom, a lopta je na putu ka golu zakačila Luka Šoa i prevarila Davida de Heu.

U nastavku utakmice Mančester junajted je uglavnom imao inicijativu, ali nije ozbiljnije uspio da priprijeti golmanu Barselone Mark Andre Ter-Štegenu, koji je uspio da sačuva svoju mrežu.

Markus Rašford je par puta bio u solidnoj prilici da postigne izjednačujući pogodak, ali mu to nije pošlo za rukom.

Revnš utakmica Barselone i Mančester junajteda u četvrtfinalu Lige šampiona igraće se narednog utorka u glavnom gradu Katalonije.

Fudbaleri Ajaksa i Juventusa igrali su neriješeno 1:1 u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona.

Utakmica u Amsterdamu donijela je mnogo uzbuđenja, možda čak i najviše od svih četvrtfinalnih duela, ali pobjednika nije bilo.

Prvo poluvreme donijelo je po nekoliko prilika s obje strane, a vodeći gol viđen je u 45. minutu kada je Kristijano Ronaldo iskoristio centaršut Žoaa Kansela s desne strane.

U drugom poluvremenu Ajaks je u potpunosti nadigrao prvaka Italije, ali je samo jednom zatresao mrežu "stare dame".

Izjednačujući pogodak Ajaks je postigao poslije samo 30 sekundi igre u drugom dijelu. David Neres "probio" je po lijevoj strani, utrčao u šesnaesterac i preciznim šutem sa oko 15 metara u dalji ugao savladao Vojćeha Ščensnog.

Ajaks je u nastavku imao inicijativu i par dobrih prilika pred golom Juventusa, ali je završnica izostala.

Revanš utakmica Juventusa i Ajaksa u četvrtfinalu Lige šampiona igraće se narednog utorka u Torinu

Izvor: RTCG