Super kadetska liga: Košarkaši Jedinstva upisali treću uzastopnu pobjedu

Kadeti košarkaškog klub „Jedinstvo“ pobijedili su danas na svom parketu Rudar iz Pljevalja rezultatom 66:63, u meču 13. kola Super lige za kadete.

Trener domaćih, Velibor Korać, kazao je za Radio Bijelo Polje da se danas u njegovoj ekipi osjetilo neigranje povrijeđenog Boškovića, koji je veoma važan igrač za njegov tim.

„Čestitam mojim košarkašima na zasluženoj pobjedi. Veoma težak meč za nas, od početka do kraja je viđena velika borba na svakom kraju terena. Ipak smo na kraju uspjeli da slavimo. Čestitao bih gostima na jednoj hrabroj igri, malo im je nedostajalo da stignu do pobjede. Okrećemo se narednim mečevima, u sljedećem kolu nas čeka teško gostovanje u Baru, ekipi Mornara. U tom meču ćemo dati sve od sebe da ostvarimo što bolji rezultat“, rekao je Korać.

Kapiten gostiju, Arsenije Dačević, kazao je za Radio Bijelo Polje da je danas domaća ekipa zasluženo slavila.

„Došli smo danas sa skraćenom rotacijom, što se osjetilo u našoj igri. U našem rosteru je bilo nekih igrača iz mlađih kategorija. Mi smo odigrali dobar meč, ja sam zadovoljan partijom mojih saigrača. Domaći su danas bili jednostavno bolji tim i ja im na tome čestitam“, istakao je Dačević.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Zejak sa 27 poena, Stefanović je dodao 18, dok je sedam poena upisao Vojinović.

Kod gostiju najbolji je bio Terzić sa 18 poena, Dragutinović je postigao 17, dok je Tošić dodao 14.

Mladim košarkašima Jedinstva ovo je deseta pobjeda u ligi, uz tri poraza.

U narednom kolu, koje je na programu sljedećeg vikenda, Bjelopoljci gostuju u Baru, ekipi Mornara.

KK “Jedinstvo“: Beganović , Stefanović 18, Hadžimuhović, Milić 3, Vojinović 7, Madžgalj(C) 6, Femić, Zejak 27, Bulatović,Višnjić, Šćekić 5 Trener: Velibor-Pirto Korać.

KK “Rudar“: Vučinić, Terzić 18, Dragutinović 17, Lacmanović 6, Tošić 14, Vojinović, Bjeković 3, Lacmanović, Fabić, Dačević(C) 5 Trener: Stanko Terzić

Sudije: Kenan Gušmirović, Borko Raičević, Danilo Popović.

Autor: Bojan Šutović 

Foto: Dalibor Rakočević

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

BEZ SAGLASNOSTI REDAKCIJE ZABRANJENO JE PREUZIMANJE SADRŽAJA SA VEB PORTALA RADIJA BIJELO POLJE